Lubuski Hereford

Rodzaje wytwarzanych produktów: Steki wołowe Wołowina kulinarna Burgery wołowe Dostępność produktów: Opis działalności: Oferujemy wołowinę z bydła rasy hereford. Zwierzęta wypasamy cały rok na pastwiskach produkując z nich wołowinę Grass Fed Beef, czyli od bydła karmionego wyłącznie trawą. Taki produkt jest zdrowszy, bardziej przyjazny środowisku, ma większą zawartość wartościowych kwasów Omega. Nasze stado jest wypasane […]

Zbigniew Winnicki

Rodzaje wytwarzanych produktów:  elementy mięs kulinarnych z dziczyzny wędzonki z dziczyzny wędliny z dziczyzny pasztety z dziczyzny Opis działalności: Działalność związana z handlem detalicznym i hurtowym dziczyzną. Wyroby produkowane metodą tradycyjną na bazie starych receptur. Firma znajduje się w Gorzowie Wielkopolskim, swoim zasięgiem obejmuje województwo lubuskie, zachodniopomorskie i wielkopolskie. Firma współpracuje z Kołami Łowieckimi i […]

Gospodarstwo Ekologiczne Agatka

Rodzaje wytwarzanych produktów: Produkcja serów świeżych twarogowych Produkcja serów dojrzewających Mleko Dostępność produktów: Tygodniowy przerób mleka to ok. 500 l Produkcja sera ok. 20 kg tygodniowo Sprzedaż prowadzona jest zarówno w Gospodarstwie, jak i na targach w Sławie oraz Głogowie, Twoim Zielonym Targu oraz Folwarku Zamkowym w Żarach Opis działalności: Gospodarstwo należy do rodziny Czerwonka […]

Gospodarstwo rolne RHD – Sylwia, Wladyslaw Giza

Rodzaje wytwarzanych produktów: owoce, w tym owoce runa leśnego i przetwory owocowe warzywa, w tym susze i inne przetwory warzywne produkty mięsne (mięso drobiowe, czerwone, wędliny) jaja mleko oraz jego przetwory pieczywo, wyroby piekarnicze i cukiernicze miody i inne produkty pszczele oleje gotowe dania i potrawy Dostępność produktów: Sprzedaż na targowiskach, bazarach i w internecie […]

“MADAKS” Stanisław Mikanowicz

Rodzaje wytwarzanych produktów: Szynka w chlebie Szynka z dzika w chlebie Prosiak w chlebie Dzik w chlebie Indyk w chlebie Karkówka w chlebie Schab w chlebie Farsz – zapiekane ziemniaki lub kasza gryczana (również zapiekane w chlebie) Kapusta zasmażana Bigos myśliwski (mięso z dzika) Bigos z mięsem wieprzowym Dostępność produktów: sprzedaż w gospodarstwie sprzedaż i […]

Masarnia Kucharscy

Rodzaje wytwarzanych produktów: szynka biesiadna szynki pieczone-wędzone boczek pieczony ligawa wieprzowa pieczona polędwica pieczona polędwica dojrzewająca polędwiczki dojrzewające kiełbasa dojrzewająca kiełbasa wiejska pieczona kiełbasa swojska pieczona pierś z kaczki pieczona salceson sercowo-ozorkowy kaszanka gryczana pasztet wędzony kiełbasa chilli Dostępność produktów: Produkty można nabyć: Zielona Góra – ryneczek przy ul. Owocowej – na stoisku nr 132 […]

Przetwórstwo Mięsne Motyka

Dostępność produktów: Żary – Targowisko Miejskie, ul.Lotników – Wt-Pt od 8:00 do 16:00 Sb od 8:00 do 14:00 Żary – ul. Chrobrego 5 –  Wt-Pt od 8:00 do 17:00 Sb od 8:00 do 14:00 Żagań – ul. II Armii Wojska Polskiego- Wt-Pt od 8:00 do 15:00, Sb od 8:00 do 14:00 Żagań – Targowisko Miejskie, […]

Gościniec u Deców

Rodzaje wytwarzanych produktów: wyroby z dziczyzny Dostępność produktów: dostępność wyrobów Opis działalności: Proponujemy Państwu nasze świeże wyroby z dziczyzny, które wyrabiamy z wyselekcjonowanych kawałków mięsa i przypraw najwyższej jakości, zgodnie z naszymi recepturami. Istnieje możliwość zamówienia konkretnych wędlin na Państwa życzenie.

Salcum – Fixum Jarosław Szlachetko

Rodzaje wytwarzanych produktów:  Salceson Kiełbasy Wędliny Pasztet Produkty dojrzewające Dostępność produktów: 66-100 Sulechów, ul. Żeromskiego 23 (poniedziałek – piątek w godzinach 9:00-17:00; sobota : 8:00-14:00)  65-980 Zielona , ul. Kraljevska 20 (wtorek – piątek w godzinach  9:00-17:00;  sobota : 8:00-13:00) Kiełbasowóz : Świebodzin, ul. Głogowska: wtorek, czwartek, sobota w godzinach 8:00-15:00; Zielona Góra, ul. Wyszyńskiego: […]