Rodzaje wytwarzanych produktów i oferowanych usług:
- Sezonowane mięsa (m. in. karczek wieprzowy, polędwica wieprzowa)
- Regionalne podpłomyki
- Chleby
- Przetwory z karmelizowanej cebuli
- Musztarda z pigwy
- Pesto pietruszkowe
- Kiszone pomidory
- Kiszone szparagi
- Soki z winogron
Dostępność produktów i usług:
- sprzedaż tradycyjna (w miejscu siedziby),
- sprzedaż z możliwością dostawy,
- kontakt telefoniczny,
- kontakt osobisty.
Opis działalności:
Jesteśmy rodzinną, małą firmą z tradycjami.
Gotowanie od zawsze było naturalną częścią naszego życia, połączeniem rodzinnej tradycji i doświadczenia.
Podróże są dla nas kulinarną inspiracją. Nigdy nie mamy dosyć rozmów o kuchni, produktach, technikach i smakach. Kochamy karmić ludzi, celebrować posiłki i dzielić się pasją, do tego co tworzymy.
Znajdujemy się na obrzeżach miasta, w strefie ciszy i komfortu w wyjątkowo romantycznej okolicy. Jest to miejsce idealne dla osób, które chcą uciec od hałasu miejskiego zgiełku.
Produkcja chleba odbywa się stopniowo, etapami zwanymi fazami fermentacyjnymi. Do pszennych wyrobów używamy Bigi. Biga to zaczyn, który poprawia walory smakowe naszego chleba i podpłomyków. Podstawą dobrego wypieku są nie tylko składniki, ale również wiedza i doświadczenie.
Ciasto składa się z wyselekcjonowanych mąk, drożdży, wody i soli morskiej. Ciasto długo wyrasta i często lubi być kapryśne. Wpływa na nie temperatura powietrza , wilgotność, aura pogody.