
Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego wraz z Twoim Zielonym Targiem zaprasza do udziału w kolejnej odsłonie warsztatów z producentami regionalnymi.
Warsztaty odbywają się na terenie Muzeum Etnograficznego w Zielonej Górze-Ochli.
Już tradycyjnie podczas trwania Twojego Zielonego Targu w każdą ostatnią niedzielę miesiąca zapisani uczestnicy mają możliwość zapoznania się z procesem powstawania produktów – za każdym razem z innej branży, promowanej przez jednostkę.
Każdy z organizowanych warsztatów prowadzony jest przez innego producenta.
Do tej pory w warsztatach wzięło udział ponad 300 osób!
Przypomnijmy, uczestnicy mieli szansę samodzielnie wykonać domowy chleb na zakwasie, ukręcić miód w miodarce, upiec rogale, wykonać ser, kiełbasę, zakwas na żur, poznać tajniki palenia kawy, a nawet wykonać świecę w puszce.
Wszystkie informacje, odnośnie wytwarzanego na warsztatach produktu uczestnik otrzymuje w specjalnie wydanej broszurze, dzięki czemu może utrwalić przyswojoną wiedzę.
Zapraszamy serdecznie do udziału w naborach: https://lcpr.pl/warsztaty/.
Udział w warsztatach jest całkowicie bezpłatny!
Ilość miejsc ograniczona.
Z warsztatów powstają również krótkie filmiki, które prezentujmy Państwu poniżej.
-
„BąŻur Kisimy Żur!” – warsztaty z Gospodarstwem Malinówka
-
„Lawendowy powiew wiosny” – warsztaty ze Świece w Puszce
-
„Aromatyczne sposoby parzenia kawy” – warsztaty z Coffee Hunter – film cz. 1
-
„Aromatyczne sposoby parzenia kawy” – warsztaty z Coffee Hunter – film cz. 2
-
„Ser typu bundz podpuszczkowy według Qzko” – warsztaty z Qzko
-
,,Zakwas i chleb” – warsztaty z Zdrowy Bochen
-
,,Wypiek Pizzy Regionalnej” – warsztaty z Pizza Event