Wywiady przeprowadzone podczas spotkania ,,Rarytas Lubuski w kuchni – Rarytas w sadzie” w Pałacu w Solnikach



Zapraszamy serdecznie do obejrzenia wywiadów, przeprowadzonych podczas spotkania kulinarnego ,,Rarytas Lubuski w kuchni – Rarytas w sadzie” w Pałacu w Solnikach.

Wywiady przeprowadzone zostały przez Pana Janusza Młyńskiego z producentami lubuskich produktów regionalnych.

Gościem spotkania był m.in. Pan Grzegorz Koza, prowadzący gospodarstwo Rybacka Chata, który przybliżył historię gospodarstwa rybackiego, znajdującego się w Wojnowie w Gminie Kargowa. Zaznaczył, że dzięki ciężkiej pracy, pasji i serca wkładanego w każdą potrawę produkty Rybackiej Chaty są znane i cenione w naszym województwie. Z wywiadu dowiedzieć się można więcej o tzw. ,,kolacjach czwartkowych” oraz o daniach rybnych, znajdujących się na liście ministerialnej.

Wywiad z Panem Grzegorzem Kozą: https://www.youtube.com/watch?v=qjNxgInuQSw

Kolejnymi gośćmi spotkania byli Pani Małgorzata i Pan Roman Grad. W wywiadzie przedstawili historię powstania prowadzonej przez nich Winnicy Julia. Jest to przykład czyli jak z hobby zrodził się pomysł na życie. Państwo Grad rozpoczęli swoją historię z winiarstwem w 2003 roku i trwa ona do dziś!

Wywiad z Panią Małgorzatą i Panem Romanem Grad: https://www.youtube.com/watch?v=XXqa48KPSs8

Materiał zrealizowany przez FOTOLOTY.

Wywiad przeprowadził Janusz Młyński.

Wywiad przeprowadzony podczas spotkania ,,Rarytas Lubuski w kuchni – Rarytas w sadzie” w Pałac w Solnikach