Wywiady przeprowadzone podczas ,,Rarytas Lubuski w kuchni – spotkanie z dziczyzną i rybą” w Agroturystyce Maya w Gorzycy

Zapraszamy serdecznie do obejrzenia wywiadów, przeprowadzonych podczas spotkania kulinarnego ,,Rarytas Lubuski w kuchni – spotkanie z dziczyzną i rybą” w Agroturystyce Maya w Gorzycy.


Podczas spotkania przeprowadzony został wywiad przez Wicemarszałka Województwa Lubuskiego Pana Stanisława Tomczyszyna z Panem Januszem Biczem właścicielem Agroturystyka Maya. W wywiadzie Pan Janusz zdradził historię powstania Agroturystyka Maya oraz przybliżył bliżej możliwości, które oferuje to niezwykłe miejsce.


Wywiad z Panem Januszem Biczem: https://www.youtube.com/watch?v=rWYQ1TmAdK4&t=63s


Wywiady przeprowadził również Dyrektor Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego Pan Jacek Urbański.
Pan Zbigniew Winnicki z Leśniczówka – sklep z dziczyzną,
przybliżył możliwości pozyskiwania mięsa ze zwierząt leśnych oraz zaproponował kolejne propozycje kulinarne potraw z dziczyzny.

Wywiad z Panem Zbigniewem Winnickim: https://www.youtube.com/watch?v=qGXvKD0HLoY

Ostatni z wywiadów przeprowadzony został z przedstawicielami Zarządów Okręgowych Polskiego Związku Łowieckiego, Panem Jackiem Banaszkiem z Polskiego Związku Łowieckiego Zarząd Okręgowy w Zielonej Górze oraz Panem Wojciechem Pawliszakiem z Zarządu Okręgowego PZŁ w Gorzowie Wielkopolskim. Przybliżyli oni korzyści, wynikające ze spożywania produktów z lasów i pól, a także miejsca sprzedaży, oferujące produkty z dziczyzny.


Wywiad z przedstawicielami Zarządów Okręgowych Polskiego Związku Łowieckiego: https://www.youtube.com/watch?v=IOQsaYlyGIM