Strefa Produktu Regionalnego podczas XXII Lubuskiego Święta Plonów


05 września podczas XXII Lubuskiego Święta Plonów w Żaganiu, czyli Dożynek wojewódzkich Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego zorganizowało Strefę Produktu Regionalnego.


W naszej Strefie wystawiło się aż 22 producentów lubuskich, którzy zaprezentowali paletę produktów regionalnych. W ich asortymencie znaleźć można było najlepsze regionalne miody, oleje, produkty mięsne, pieczywo, sery kozie, pierniki, rękodzieło, wina, browary, sukulenty oraz specjały przygotowane przez Koła Gospodyń Wiejskich.


Podczas wydarzenia miał również miejsce cykl warsztatów, a w nim:

Prelekcja pszczelarska„Apiterapia – czyli leczenie produktami pszczelimi” – prowadzona przez Panią Wiolettę Wojterę z Uloterapia Pszczela Kraina.

Warsztaty z wyrobu chleba żytniego prowadzone przez Panią Marcelinę Sikorską z Piekarni Zdrowy Bochen.

Warsztaty kiszonkarskie prowadzone przez Panią Magdalenę Świderską z Gospodarstwa Malinówka.


W Strefie Produktu Regionalnego wszystkich gości witał nasz Miś Superbohater LCPR, który dzielnie pozował do zdjęć.


Po zaopatrzeniu się w produkty regionalne u naszych producentów, można było odpocząć w naszej strefie relaksu.


Dziękujemy za Państwa zaangażowanie i wspólnie spędzony czas podczas Dożynek wojewódzkich
w Żaganiu.