Materiały filmowe ,,Rarytas w Dąbiu. Leśne opowieści”


Trzecie spotkanie w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – ,,Rarytas w Dabiu. Leśne opowieści” odbył się 15. czerwca w Restauracji na terenie Kompleksu Wypoczynkowego TEMAR w Dąbiu.

Szefowa kuchni tamtejszej Restauracji – Pani Małgorzata Sadowska przygotowała dania na bazie dziczyzny, kiszonek, warzyw i ziół od lokalnych producentów.


Był to ukłon w stronę produktów z lubuskich lasów i jezior.


Zapraszamy do zapoznania się z materiałami filmowymi z wydarzenia:

Zapowiedź filmu ,,Rarytas w Dąbiu. Leśne opowieści.”:

Przepis na pasztet z bażanta na galaretce z pędów sosny:

Przepis na krem z topinamburu krem z topinamburu z pesto z mniszka lekarskiego i młodej pokrzywy:

Przepis na zraz z jelenia w sosie jałowcowo-porterowym:

Przepis na Akacjowy Arkas (Panna Cotta) z rabarbarowym musem i likierem Kontuszówka:

Reportaż z pokazu kulinarnego ,,Rarytas w Dąbiu. Leśne opowieści.” :