Film z “Rarytasu lubuskiego w kuchni” w Bobowicku


Przedstawiamy Wam film zrealizowany 15.11.2023r. podczas trzeciego, ostatniego w tym roku “Rarytasu Lubuskiego w kuchni” zorganizowanego przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego oraz ZO PZŁ Gorzów Wielkopolski. Spotkanie odbyło się w ZSCKR im. Zesłańców Sybiru w Bobowicku.


Do projektu w Bobowicku zaproszeni zostali właściciele wyjątkowego miejsca na terenie naszego województwa – Restauracji Gościniec u Deców w Karszynie – Państwo Magdalena i Mirosław Dec oraz Pani Małgorzata Pawlus – Gościniec to miejsce, gdzie dziczyzna króluje na talerzach w towarzystwie najlepszych jakościowo produktów regionalnych.


Zapraszamy do obejrzenia materiału – FILM


Dzięki wsparciu i zaangażowaniu Szkoły, PZŁ Gorzów Wielkopolski, pod okiem szefów kuchni, wraz z uczniami przygotowywaliśmy wspólnie:

✅ Carpaccio z szynki zrazowej z jelenia z jajkiem poche, sosem vinegrette i parmezanem

✅ Stek ze schabu jelenia podawany z puree z selera oraz z chrupkiem z selera, sosem chimichurri, chipsem z mimolette i dynią hokkaido

✅ Medaliony ze schabu z dzika w parmezanie z sosem pieprzowym z porto i ryżem basmati


Wszystkie dania skomponowane zostały na bazie najlepszych produktów regionalnych


Film zrealizowany przez RED Film Production


#wspierajlubuskichproducentow

#kupujlokalnie