Jeffersons Catering

Rodzaje wytwarzanych produktów: Catering, Organizacja imprez, Dostępność produktów: Ponad połowa surowców pochodzi z regionu, Opis działalności: Jeffersons Catering to firma prosperująca w Województwie Lubuskim od 15 lat. Właściciele zajmują się cateringiem w szerokim znaczeniu oraz organizacją imprez od ,,A” do ,,Z”, dzięki odpowiedniego sprzętu, potrzebnego do organizacji tego typu imprez. Firma oferuje ponad to menu […]

Firma Usługowa Paweł Sendecki

Rodzaje wytwarzanych produktów: Pierogi ruskie Babci Jadzi Pierogi z mięsem Babci Jadzi Pierogi z kaszą Babci Jadzi Pierogi z kapustą i suszonymi grzybami leśnymi Babci Jadzi Kotlet schabowy z kością w kąpieli z maślanki, smażony na smalcu Dostępność produktów: Produkcja odbywa się na miejscu w kuchni macierzystej w Szprotawie, dystrybucja posiłków prowadzona jest na obszar […]

Koło Gospodyń Wiejskich w Kiełczu “Kiełczanie”

Rodzaje wytwarzanych produktów: Przygotowujemy produkty na imprezy okolicznościowe skierowane do społeczności lokalnych np. dożynki. Głównym produktem wytwarzanym przez KGW Kiełczanie są przede wszystkim pierogi. Dostępność produktów: Produkty dostępne na zamówienie. Koło Gospodyń Wiejskich w Kiełczu – Kiełczanie Kiełcz – ul. Odrzańska 12 67 100 Kiełcz Opis działalności: W 2019r powstało Koło Gospodyń Wiejskich w Kiełczu. […]

Gospodarstwo rolne RHD – Sylwia, Wladyslaw Giza

Rodzaje wytwarzanych produktów: owoce, w tym owoce runa leśnego i przetwory owocowe warzywa, w tym susze i inne przetwory warzywne produkty mięsne (mięso drobiowe, czerwone, wędliny) jaja mleko oraz jego przetwory pieczywo, wyroby piekarnicze i cukiernicze miody i inne produkty pszczele oleje gotowe dania i potrawy Dostępność produktów: Sprzedaż na targowiskach, bazarach i w internecie […]

PHU Adam Mocny

Rodzaje wytwarzanych produktów: produkty mięsne (mięso drobiowe, czerwone, wędliny), produkty rybołówstwa (ryby świeże, wędzone, wekowane), mleko oraz jego przetwory, oleje, gotowe dania i potrawy Kompleksowe usługi cateringowe wraz z infrastrukturą. Degustacje i prezentacje produktów regionalnych i tradycyjnych. Degustacje winiarskie. Warsztaty i szkolenia kulinarne. Dostępność produktów: Wszystkie produkty i usługi dostępne są wielosezonowo. Nasze produkty nabyć […]

Lubuska Spiżarnia

Rodzaje wytwarzanych produktów: owoce, w tym owoce runa leśnego i przetwory owocowe, grzyby (świeże, suszone, oraz wekowane), produkty mięsne (mięso drobiowe, czerwone, wędliny), produkty rybołówstwa (ryby świeże, wędzone, wekowane), mleko oraz jego przetwory, pieczywo, wyroby piekarnicze i cukiernicze, miody i inne produkty pszczele, oleje, napoje, gotowe dania i potrawy Działalność ma charakter promocyjny i edukacyjny. […]

“MADAKS” Stanisław Mikanowicz

Rodzaje wytwarzanych produktów: Szynka w chlebie Szynka z dzika w chlebie Prosiak w chlebie Dzik w chlebie Indyk w chlebie Karkówka w chlebie Schab w chlebie Farsz – zapiekane ziemniaki lub kasza gryczana (również zapiekane w chlebie) Kapusta zasmażana Bigos myśliwski (mięso z dzika) Bigos z mięsem wieprzowym Dostępność produktów: sprzedaż w gospodarstwie sprzedaż i […]

Koło Gospodyń Wiejskich w Nowym Kramsku

Rodzaje wytwarzanych produktów: zrazy kaczka pieczona w rękawie galarety drobiowe dewolaj ciasta Dostępność produktu: uroczystości i imprezy lokalne Opis działalności: Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Nowym Kramsku bardzo chętnie uczestniczą w różnego rodzaju jarmarkach, dożynkach i wszelkich imprezach regionalnych gdzie swoimi wyrobami i kolorowymi strojami promują tradycyjne jadło.