Syropy Ziołowe GT

Opis

Rodzaje wytwarzanych produktów:

  • Syropy ziołowe, soki i konfitury owocowe
  • Syrop z pędów sosny, Syrop ze skrzypu polnego, Syrop z dziurawca, Syrop z nawłoci, Syrop z mniszka lekarskiego, Syrop z lipy
  • Konfitura z owoców czarnego bzu, Konfitura z pigwy, Konfitura z kaliny, Konfitura z aronii, Konfitura z jabłek z wiśnią, Konfitura z jabłek z czerwoną porzeczką, Konfitura z płatków róży
  • Sok z jarzębiny, Sok z aronii, Sok z wiśni
  • Wyciąg z kasztanowca

Dostępność produktów:

  • krówki – dostępność wielosezonowa
  • inne ciasteczka – dostępność sezonowa

Opis działalności:

Wytwarzam naturalne syropy ziołowe pozyskiwane z ziół rosnących na terenach Wzgórz Dalkowskich oraz owocowe konfitury i soki.

Wzgórza Dalkowskie położone są w południowo-zachodniej Polsce, w północno-środkowej części Wału Trzebnickiego pomiędzy doliną Bobru a Obniżeniem Ścinawskim, na obszarze północno-zachodniej części województwa dolnośląskiego i południowo-wschodniej części województwa lubuskiego; ok. 30 km na północ od Legnicy. W centralnej części obniżenia znajduje się miejscowość Dalków.

Sprzedaż tradycyjna (w miejscu siedziby), sprzedaż z możliwością dostawy, sprzedaż na targowiskach – Folwark Zamkowy – Targ Śniadaniowy Żary, Twój Zielony Targ

Nagrody:

I miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny za przecier z dzikiej róży na VII Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2018 w Nowej Soli

Wyróżnienie “Najlepszy Produkt” w kategorii produkt pochodzenia roślinnego za syrop ze stokrotki na VIII Prezentacji Nadodrzańskie Skarby w Sulechowie 2017

II miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny za syrop z nawłoci na VI Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2017 w Nowej Soli

II miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny za syrop ze stokrotek na V Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2016 w Nowej Soli

Dyplom uznania za owocną działalność mającą na celu wspieranie i promowanie obszaru Wzgórz Dalkowskich przyznany przez Fundację “Wzgórza Dalkowskie”- 2015 rok

II miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny na IV Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2015 w Nowej Soli

III miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny na III Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2014 w Nowej Soli

 

Syrop ze stokrotek – Najlepszy Produkt w kategorii produkt pochodzenia roślinnego podczas VII Prezentacji Nadodrzańskie Skarby w Sulechowie i II miejsce na najlepszy produkt regionalny na V Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego – Cepeliada Nowa Sól

Syrop z nawłoci – II miejsce na najlepszy produkt regionalny na VI Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego – Cepeliada Nowa Sól

Przecier z dzikiej róży- I miejsce na najlepszy produkt regionalny na VII Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego – Cepeliada Nowa Sól

 

Informacje

  • Nazwa : Syropy Ziołowe GT
  • Imię i nazwisko : Genowefa Tejman
  • Ulica : Dalków 20
  • Miejscowość : Dalków
  • Kod pocztowy : 59-180
  • Telefon kontaktowy : 693127092
  • Adres e-mail : gienia6041957@wp.pl
  • Data wpisu : 2021-06-21
  • Kategoria : inne, produkty-ekologiczne
Strona Facebook

O nas

Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze
ul. Wyczółkowskiego 2
65-140 Zielona Góra
tel. +48 68 326 74 01
fax. +48 68 320 75 38
e-mail: sekretariat@lcpr.pl

Nadchodzące wydarzenia

W najbliższym czasie nie są zaplanowane żadne wydarzenia.

Zmiana rozmiaru
Zmiana kontrastu