Rodzaje wytwarzanych produktów i oferowanych usług:
- Syropy ziołowe:
- z kwiatów czarnego bzu
- z owoców czarnego bzu
- z pędów sosny
- ze skrzypu polnego
- z dziurawca
- z nawłoci
- z mniszka lekarskiego
- z lipy
- Soki:
- z jarzębiny
- z aronii
- z wiśni
- Konfitury:
- z owoców czarnego bzu
- z pigwy
- z kaliny
- z aronii
- z jabłek z wiśnią
- z jabłek z czerwoną porzeczką
- z płatków róży
- Wyciąg z kasztanowca
Dostępność produktów i usług:
- sprzedaż tradycyjna (w miejscu siedziby),
- sprzedaż z możliwością dostawy,
- sprzedaż na targowiskach – Twój Zielony Targ, Zagroda Smaku Osiek, Folwark Zamkowy – Targ Śniadaniowy Żary,
- kontakt telefoniczny,
- kontakt osobisty,
- kontakt e-mailowy.
Opis działalności:
Wytwarzam naturalne syropy ziołowe pozyskiwane z ziół rosnących na terenach Wzgórz Dalkowskich oraz owocowe konfitury i soki.
Wzgórza Dalkowskie położone są w południowo-zachodniej Polsce, w północno-środkowej części Wału Trzebnickiego pomiędzy doliną Bobru a Obniżeniem Ścinawskim, na obszarze północno-zachodniej części województwa dolnośląskiego i południowo-wschodniej części województwa lubuskiego; ok. 30 km na północ od Legnicy. W centralnej części obniżenia znajduje się miejscowość Dalków.
Zdobyte nagrody i wyróżnienia:
- I miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny za przecier z dzikiej róży na VII Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2018 w Nowej Soli
- Wyróżnienie “Najlepszy Produkt” w kategorii produkt pochodzenia roślinnego za syrop ze stokrotki na VIII Prezentacji Nadodrzańskie Skarby w Sulechowie 2017
- II miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny za syrop z nawłoci na VI Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2017 w Nowej Soli
- II miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny za syrop ze stokrotek na V Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2016 w Nowej Soli
- Dyplom uznania za owocną działalność mającą na celu wspieranie i promowanie obszaru Wzgórz Dalkowskich przyznany przez Fundację “Wzgórza Dalkowskie”- 2015 rok
- II miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny na IV Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2015 w Nowej Soli
- III miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny na III Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2014 w Nowej Soli