Sylwia Antkowiak

Opis

Rodzaje wytwarzanych produktów:

  • sery białe twarogowe z przyprawami, wędzone, dojrzewające
  • dania obiadowe
  • ciasta
  • chleb

Dostępność produktów:

  • sprzedaż tradycyjna (w miejscu siedziby)

Opis działalności:

  • Działalność zrodziła się z mojego hobby i zapotrzebowania lokalnego na sadzonki, które rosną w gruncie bez zasilania nawozami sztucznymi. Uprawa znajduje się na terenie mojego ogrodu i opiera się na ekologicznym nawożeniu, zajmuje niewielką powierzchnię 1 ara i głównie są to sadzonki traw ozdobnych. Wyprodukowane sadzonki trafiają do lokalnego odbiorcy indywidualnego w sprzedaży stacjonarnej i internetowej.
  • Moja uprawa znajduje się na terenie, gdzie przeważa gleba piaszczysta i sucha, uboga w składniki odżywcze. Przez okres 4 lat prowadziłam działania, aby polepszyć strukturę gleby poprzez nawożenie mineralno-organiczne w postaci obornika,mączki bazaltowej,produkowanych przez siebie gnojówek roślinnych. Fakt posiadania takiego typu gleby spowodował,że tylko nieliczne,bardzo wytrzymałe gatunki poradzą sobie z niedoborem wody,który staje się problemem krajowym i globalnym.to skłoniło mnie to nasadzeń i wyboru bardzo wytrzymałych roślin ,które tolerują takie warunki i pogłębiania swojej ogrodniczej wiedzy.

Informacje

O nas

Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze
ul. Wyczółkowskiego 2
65-140 Zielona Góra
tel. +48 68 326 74 01
fax. +48 68 320 75 38
e-mail: sekretariat@lcpr.pl

Nadchodzące wydarzenia

W najbliższym czasie nie są zaplanowane żadne wydarzenia.

Zmiana rozmiaru
Zmiana kontrastu