Rodzaje wytwarzanych produktów:
- Szynka w chlebie
- Szynka z dzika w chlebie
- Prosiak w chlebie
- Dzik w chlebie
- Indyk w chlebie
- Karkówka w chlebie
- Schab w chlebie
- Farsz – zapiekane ziemniaki lub kasza gryczana (również zapiekane w chlebie)
- Kapusta zasmażana
- Bigos myśliwski (mięso z dzika)
- Bigos z mięsem wieprzowym
Dostępność produktów:
- sprzedaż w gospodarstwie
- sprzedaż i dostawa bezpośrednio na telefon
Opis działalności:
Firma “MADAKS” powstała w 1980 roku i jest to firma rodzinna. Firma “MADAKS” specjalizuje się w działalności piekarniczej, cukierniczej, produkcji wędlin i wyrobów wędliniarskich. Na dzień dzisiejszy firma Pana Stanisława Mikanowicza zajmuje się pieczeniem prosiaków, dzików i szynek w chlebie.
W 2010 roku za szynkę zapiekaną faszerowaną kaszą i podrobami firma zdobyła tytuł “Polski producent żywności 2010”, w 2012 roku szynka zapiekana w chlebie z kaszą i podrobami została nagrodzona Perłą 2012, natomiast w 2013 roku szynka z dzika w chlebie zdobyła Certyfikat za pierwsze miejsce w kategorii produkt spożywczy “Nasze Dobre Lubuskie 2013”
Firma “MADAKS” za całokształt swojej działalności zdobyła wiele nagród, certyfikatów i dyplomów.
Swoje usługi wykonują niemal na całą Polskę.