Rodzaje wytwarzanych produktów:
- owoce, w tym owoce runa leśnego i przetwory owocowe
- warzywa, w tym susze i inne przetwory warzywne
- grzyby (świeże, suszone, oraz wekowane)
- pieczywo, wyroby piekarnicze i cukiernicze
- miody i inne produkty pszczele
- oleje
- napoje
- gotowe dania i potrawy
- produkty ekologiczne
- zioła i przyprawy
- rękodzieło
Opis działalności:
Leśny Klub Kolacyjny to rodzaj wydarzenia, na które zapraszani są goście do spędzenia czasu blisko natury, przy wspólnym stole, smakując oryginalnych dań. Główną inspiracją LKK jest las – największa atrakcja regionu lubuskiego. Stąd pomysł, żeby zapraszać ludzi na kolacje do lasu. Kuchnię LKK charakteryzuje sezonowość, lokalność oraz zdrowe, wysokiej jakości produkty pochodzenia roślinnego. Każda kolacja odbywa się w innym miejscu. Każda kolacja ma inne menu. Częścią wspólną jest twórca każdego menu i szef kuchni Leśnego Klubu Kolacyjnego Jakub Chwistek. Jakub jest kucharzem samoukiem, wychowanym w Puszczy Rzepińskiej, z kilkuletnim doświadczeniem na stanowisku szefa kuchni w jednej z najlepszych warszawskich restauracji wegetariańskich. W 2018 roku przeprowadził się z rodziną z powrotem do lasu i tu powstał Leśny Klub Kolacyjny. Ważnym założeniem LKK jest to, że kolacje odbywają się w otwartej, luźnej, niezobowiązującej atmosferze, która daje gościom wybór do przeżycia tego doświadczenia na swój sposób, zrelaksowania się i poczucia się swobodnie.
Celem Leśnego Klubu Kolacyjnego jest rozwijanie się kulinarnie i stworzenie bardzo ciekawego projektu kulinarnego, gdzie goście będą degustować dania jedyne w swoim rodzaju. Ważne jest by oferta kolacyjna w jak największej mierze bazowała na produktach regionalnych wytworzonych przez lokalnych producentów. Autorzy projektu LKK chcą również pokazać, jak atrakcyjne jest dla wszystkich samo przebywanie w lesie oraz chcą zachęcać gości do poznawania lasu i nauki dbania o niego.