Rodzaje wytwarzanych produktów:
- Ser kozi dojrzewający biały
- Ser kozi wędzony
- Twaróg kozi
- Jogurt kozi
- Ser kozi świeży
- Mleko kozie
- Jaja zielononóżki
Dostępność produktów:
- sprzedaż bezpośrednia, czasami wysyłkowa
Opis działalności:
Gospodarstwo położone jest w rejonie o niskim poziomie zaludnienia, mała wieś z dala od przemysłu i dużych skupisk ludzkich. W pobliżu nie jest prowadzona intensywna gospodarka rolna. Działalność prowadzona od 2014 roku przez dwie osoby. Receptury własne opracowane na zasadzie prób i błędów. Produkty które są przedmiotem działalności to sery naturalne kozie dojrzewające i wędzone, twarogi kozie oraz jogurty naturalne kozie. Mleko do produkcji pochodzi od kóz z własnej hodowli. Badania kóz wykonuje SSGW i kozy są naturalnie karmione. Dodatkowo Pan Bogdan Grajewski współpracuje z winiarzami. Sery używane są do degustacji win oraz przez Leśny Klub Kolacyjny.