Dziękujemy za zainteresowanie warsztatami. Niestety nabór uczestników został już zakończony.



Zapraszamy na zapisy na darmowe warsztaty, które odbędą się 29 sierpnia 2021 roku na Twoim Zielonym Targu Ochla – Zielonogórska 5, Zielona Góra

Temat warsztatów: ,,Wykorzystanie nabiału koziego w połączeniu z innymi produktami dostępnymi na Zielonym Targu”

Termin warsztatów: 29.08.2021 godzina: 11:30

Miejsce warsztatów: Twój Zielony Targ Ochla – Zielonogórska 5, Zielona Góra – Chata Chotków


Prowadzący:

Sery Kozie Pazdrowscy to mała rodzinna serowarnia. Wywodzi się z tradycji Gospodarstwa Rolnego Borowiecka Łąka, które specjalizowało się w hodowli kóz i produkcji mleka oraz jego przetwórstwie. Wszystko zaczęło się od tego, że w 2005 roku sześcioletni wówczas Michał Pazdrowski przyprowadził do domu dwie małe kozy, które zostały przyjęte tak jak przybłąkany kot lub pies. Były kozy, dojenie, mleko, a z mleka ser i tak to poszło dalej. Od 2019 roku serowarnię prowadzi Michał Pazdrowski, któremu rodzice Jolanta i Paweł przekazują tajniki serowarstwa. Od tego też czasu serowarnia została przeniesiona do Nowej Soli, a produkcja serów opiera się na wysokiej jakości mleku od sprawdzonego producenta.
Sery Kozie Pazdrowscy to firma, która zrodziła się z pasji i miłości do tego co naturalne. Państwo Pazdrowscy tworzą sery na bazie sprawdzonych receptur, manualnie i zgodnie ze sztuką serowarską. Wytwarzają sery świeże typu bundz, twarożki, pasty oraz bundz wędzony, a także sery długodojrzewające oraz inne specjały z koziego mleka, takie jak przepyszna Kozia Krówka.


Każdy uczestnik warsztatów otrzymuje:

  • butelkę serwatki
  • własnoręcznie wykonaną sałatkę z kozim serem
  • ciekawostki dotyczące wyrobów na bazie koziego mleka


UWAGA!
Samo wysłanie zgłoszenia nie jest jednoznaczne z udziałem w warsztatach.
Organizator będzie kontaktował się z osobami zakwalifikowanymi telefonicznie.