Przetwórstwo Mięsne Motyka
-
Imię i nazwisko:
Zbigniew Motyka
-
Ulica:
Szkolna 18
-
Miejscowość:
Żagań
-
Kod pocztowy:
68-100
-
Telefon kontaktowy:
500 012 868
-
Adres e-mail:
Dostępność produktów:
- Żary – Targowisko Miejskie, ul.Lotników – Wt-Pt od 8:00 do 16:00 Sb od 8:00 do 14:00
- Żary – ul. Chrobrego 5 – Wt-Pt od 8:00 do 17:00 Sb od 8:00 do 14:00
- Żagań – ul. II Armii Wojska Polskiego- Wt-Pt od 8:00 do 15:00, Sb od 8:00 do 14:00
- Żagań – Targowisko Miejskie, ul.Sportowa – Wtorek, Piątek,Sobota od 7:30 do 12:00
- Żagań – ul.Warszawska- Środa od 8:30 do 14:30
- Szprotawa- Targowisko Miejskie, ul.Targowa- Czwartek,Piątek od 8:00 do 15:00
- Głogów – Targowisko Miejskie, ul.Kazimierza Sprawiedliwego – Wtorek, Piątek od 8:00 do 12:00
- Nowa Sól -Targowisko Miejskie, ul.Królowej Jadwigi- Środa,Piątek od 7:30 do 12:00
- Kożuchów – Targowisko Miejskie, ul.Kolorowa – Czwartek,Sobota od 7:30 do 12:00
- Sulechów – Targowisko Miejskie, ul.Jana Pawła II – Czwartek, Sobota od 8:00 do 12:30
- Nowogród Bobrzański – Plac przy ul.Słowackiego – Czwartek od 8:00 do 12:00
- Zielona Góra – Lubuska Spiżarnia, ul.Fabryczna 13b – Sobota od 8:00 do 12:00
- Wrzesiny- ul.Szkolna 18 – Pn-Pt od 6:30 do 15:00
Rodzaj wytwarzanych produktów:
- wyrób wędlin tradycyjnych
- w ofercie jest około 40 produktów dostępnych przez cały rok. Wszystkie dostępne na www.masarnia-motyka.pl
Opis działalności:
TRADYCJA
Masarnia już od 1989 roku zajmuje się wyrobem wędlin tradycyjnych najwyższej jakości. Siedzibą jest wieś Wrzesiny, w województwie lubuskim. To tutaj sięgają korzenie i tradycje rodzinne, które dały początek tej wielkiej przygody ze sztuką masarską. W otoczeniu natury i zieleni, daleko od zgiełku miasta i wszelkich zanieczyszczeń.
ŚWIEŻOŚĆ
Wszyscy wiedzą jak ważna jest świeżość, dlatego półtusze wieprzowe i wołowe są rozbierane samodzielnie, stale kontrolując jakość mięsa dostarczanego do sklepów.
SMAK
Wędliny powstają tylko ze świeżego mięsa najwyższej jakości, soli i naturalnych świeżo mielonych przypraw. Wszystko jest pracą ludzkich rąk od rozbioru mięsa przez formowanie i przyprawianie, kończąc na wędzeniu w tradycyjnej wędzarni opalanej drewnem. Nie są stosowane wypełniacze, sztuczne środki konserwujące i inne szkodliwe dla zdrowia substancje. Naturalnie, świeżo i prosto z wędzarni!
ZAANGAŻOWANIE
Od ponad 30 lat masarnia jest prowadzona przez Zbigniewa Mirosława Motykę. Jest to człowiek, który posiada ogromną pasję oraz serce do rzemiosła. Jak sam mawia „Tworzymy z pasją” – starannie i konsekwentnie prowadzi własną politykę jakości, dzięki której wypracował markę identyfikowaną z tym, co najlepsze.
Z DUCHEM CZASU
W ciągu kilkunastu lat masarnia została rozbudowana, unowocześniona i przystosowana do wymogów Unii Europejskiej. Dbałość o ekologię i tradycję, której Masarnia jest wierna od samego początku i niezmiennie ją kultywuje, pozwoliła zdobyć zaufanie klientów oraz rozpoznawalność marki w całym regionie.