Firma Usługowa Paweł Sendecki

Firma Usługowa Paweł Sendecki

Firma Usługowa Paweł Sendecki

  • Imię i nazwisko:

    PAWEŁ SENDECKI

  • Ulica:

    KOŚCIELNA 26

  • Miejscowość:

    MAŁOMICE

Rodzaje wytwarzanych produktów:

  • Pierogi ruskie Babci Jadzi
  • Pierogi z mięsem Babci Jadzi
  • Pierogi z kaszą Babci Jadzi
  • Pierogi z kapustą i suszonymi grzybami leśnymi Babci Jadzi
  • Kotlet schabowy z kością w kąpieli z maślanki, smażony na smalcu

Dostępność produktów:

Produkcja odbywa się na miejscu w kuchni macierzystej w Szprotawie, dystrybucja posiłków prowadzona jest na obszar dwóch województw: Lubuskie (Szprotawa, Małomice, Żary, Bytom Odrzański,), Dolnośląskie (Lubań – sprzedaż dla klienta indywidualnego zawsze dwie propozycje do wyboru, Polkowice, Przemków, od 2021 r. Głogów). Promocja firmy prowadzona jest na fb Obiady u Jadzi, systematycznie w Gazecie Lokalnej na Powiat Żagański, oznakowane w sposób nie budzący wątpliwości są samochody firmowe. Dostawa odbywa się poprzez odbiór osobisty i na dowóz.

Opis działalności:

Firma działa pod szyldem “Obiady u Jadzi” i prowadzi działalność od listopada 2015 r. Głowna działalność to przygotowywanie cateringu dla zorganizowanych grup na podstawie kontraktów i sprzedaż detaliczna posiłków dla klientów w lokalu i na dowóz. Firma przygotowując różnorodne posiłki stosuje recepty tradycyjne np. kotlet schabowy z kością moczony w maślance i smażony na smalcu, specjalizuje się natomiast w produkowaniu pierogów w różnych smakach wg receptury Babci Jadzi – recepta wykorzystywana w trzecim pokoleniu, Receptura tradycyjna dotyczy pierogów ruskich, pierogów z mięsem, pierogów z kaszą, pierogów z kapustą i suszonymi grzybami leśnymi. Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi stanowią przysmak wykonywany z produktów regionalnych. Firma do wytwarzania żywności zatrudnia 10 osób, które przygotowują i dystrybuują posiłki. Firma przestrzega bezkompromisowo standardów jakości i bezpieczeństwa żywności, chcąc być bardziej konkurencyjną w 2020 r poddała się certyfikacji niezależnej instytucji i uzyskała Certyfikat HACCP, który wiąże się z corocznym audytem prowadzonej działalności ukierunkowanej na bezpieczeństwo w produkowaniu żywności.

Firma – “Obiady u Jadzi” przygotowuje dziennie około 300 posiłków obiadowych i 200 całodziennych wg różnych jadłospisów akceptowanych przez określonych odbiorców. Odbiorcami oprócz klienta indywidualnego w lokalach obecnie na wynos lub na dowóz są placówki: żłobki, przedszkola, szkoły, dorośli i seniorzy z dziennych domów wsparcia.

W produkcji 30% stanowi wykorzystanie receptur świadczących o swojskim, tradycyjnym charakterze produkowanych posiłków. W pozostałej części muszą być to posiłki, które wyłączają z produkcji smalec, śmietanę wysokoprocentową, “zaklepkę” zup, w produkcji tych posiłków wykorzystuje się elementy diety fit.

Większość warzyw, kiszonek zakupowane jest w Gospodarstwie Rolnym B. Śmiałka – Nowa Wieś Ząbska k. Zbąszynia.
Drób z indyka – Ferma Drobiu Andrzej Bawłowicz Nowogród Bobrzański, firma posiada Certyfikat wydany przez Centrum Jakości Agro – Eko w zakresie Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP.Runo Leśne kupowane jest w lokalnym skupie.

Lokal odpowiedzialny za przygotowanie cateringu znajduje się w Szprotawie, na ul. 3 Maja, są to peryferia miasta. Jednak uważam, że w wypadku mojej firmy lokalizacja nie ma wpływu na charakter sprzedaży, ponieważ nie posiadam miejsca stacjonarnego w którym mógłbym organizować większe imprezy okolicznościowe. Przygotowuję catering wraz z pełnym wyposażeniem do organizacji imprez okolicznościowych.