Bagietka

Bagietka

Bagietka

  • Imię i nazwisko:

    Marek Jackowski

  • Ulica:

    Sportowa 24

  • Miejscowość:

    Kostrzyn nad Odrą

Rodzaje wytwarzanych produktów:

  • Chleb
  • Bułki
  • Ciastka
  • Przekąski
  • Sałatki
  • Dania garmażeryjne
  • Konfitury
  • Kanapki
  • Lody rzemieślnicze
  • Masło jabłkowe

 

Dostępność produktów i usług:

  • sprzedaż tradycyjna (w miejscu siedziby),
  • sprzedaż w wybranych sklepach,
  • kontakt osobisty,
  • kontakt telefoniczny.
  • kontakt e-mailowy.

 

Opis działalności:

Bagietka Marek Jackowski to regionalna piekarnia z ponad 20 – letnią historią. W naszej produkcji preferujemy styl rzemieślniczy, a naszą specjalnością są wyroby piekarnicze i cukiernicze, w tym certyfikowane produkty BIO. Produkcję prowadzimy w 2 zakładach, a na naszą sieć sprzedaży składa się z blisko 70 punktów handlowych na terenie województwa lubuskiego, jak również zachodniopomorskiego i wielkopolskiego.

Główna siedziba firmy znajduje się w Kostrzynie nad Odrą.

Nasze produkty charakteryzuje wysoka jakość i rzemieślniczy sposób ich wytwarzania, gdyż w recepturach bazujemy na tradycji i naturze. Pieczemy z pasją i sercem, na naturalnym zakwasie – jak za dawnych lat. Surowce i składniki dobieramy tak, aby miały nie tylko wysoką jakość, ale również były jak najmniej przetworzone oraz przyjazne środowisku. Z szacunku dla naszych klientów i dla naszego zdrowia dbamy o to, aby nasze wyroby były nie tylko smaczne, ale również pożywne i przyjazne zdrowiu.

Nasze chleby, bułki, ciastka i przekąski charakteryzują się rzemieślniczym stylem, który wyróżnia technologia wytwarzania – wymaga czasu, cierpliwości i zachowania reżimu technicznego. Pieczywo wyrabiamy w oparciu o dawne technologie z wykorzystaniem pięciu różnych formuł fermentacji naturalnych zakwasów.

Na szczególną uwagę zasługuje nasze pieczywo na zakwasie gronowym Crustica®, nad którym pracowaliśmy kilka lat prowadząc własne próby i badania. Dowiodły one, że pieczywo na zakwasie Crustica® ma znacznie większe wartości odżywcze, jest smaczniejsze i bardziej przyjazne naszemu zdrowiu.

W ofercie mamy także wyjątkowe, rzemieślnicze lody własnej roboty, które wielokrotnie dostawały najwyższe laury na międzynarodowych konkursach (Mistrzostwa Europy) i cieszą się wielkim uznaniem naszych Klientów:

  • w 2019 w Łodzi zajęły 2 miejsce w Gelato Festival Challenge,
  • w 2021 w Finale Gelato Festival World Masters otrzymały wyróżnienie stworzenia oryginalnego smaku.