Syropy Ziołowe GT

Syropy Ziołowe GT

Syropy Ziołowe GT

  • Imię i nazwisko:

    GENOWEFA TEJMAN

  • Ulica:

    DALKÓW 20

  • Miejscowość:

    DALKÓW

Rodzaje wytwarzanych produktów i oferowanych usług:

  • Syropy ziołowe:
    • z kwiatów czarnego bzu
    • z owoców czarnego bzu
    • z pędów sosny
    • ze skrzypu polnego
    • z dziurawca
    • z nawłoci
    • z mniszka lekarskiego
    • z lipy
  • Soki:
    • z jarzębiny
    • z aronii
    • z wiśni
  • Konfitury:
    • z owoców czarnego bzu
    • z pigwy
    • z kaliny
    • z aronii
    • z jabłek z wiśnią
    • z jabłek z czerwoną porzeczką
    • z płatków róży
  • Wyciąg z kasztanowca

Dostępność produktów i usług:

  • sprzedaż tradycyjna (w miejscu siedziby),
  • sprzedaż z możliwością dostawy,
  • sprzedaż na targowiskach – Twój Zielony Targ, Zagroda Smaku Osiek, Folwark Zamkowy – Targ Śniadaniowy Żary,
  • kontakt telefoniczny,
  • kontakt osobisty,
  • kontakt e-mailowy.

Opis działalności:

Wytwarzam naturalne syropy ziołowe pozyskiwane z ziół rosnących na terenach Wzgórz Dalkowskich oraz owocowe konfitury i soki.

Wzgórza Dalkowskie położone są w południowo-zachodniej Polsce, w północno-środkowej części Wału Trzebnickiego pomiędzy doliną Bobru a Obniżeniem Ścinawskim, na obszarze północno-zachodniej części województwa dolnośląskiego i południowo-wschodniej części województwa lubuskiego; ok. 30 km na północ od Legnicy. W centralnej części obniżenia znajduje się miejscowość Dalków.

Zdobyte nagrody i wyróżnienia:

  • I miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny za przecier z dzikiej róży na VII Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2018 w Nowej Soli
  • Wyróżnienie “Najlepszy Produkt” w kategorii produkt pochodzenia roślinnego za syrop ze stokrotki na VIII Prezentacji Nadodrzańskie Skarby w Sulechowie 2017
  • II miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny za syrop z nawłoci na VI Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2017 w Nowej Soli
  • II miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny za syrop ze stokrotek na V Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2016 w Nowej Soli
  • Dyplom uznania za owocną działalność mającą na celu wspieranie i promowanie obszaru Wzgórz Dalkowskich przyznany przez Fundację “Wzgórza Dalkowskie”- 2015 rok
  • II miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny na IV Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2015 w Nowej Soli
  • III miejsce w konkursie na najlepszy produkt regionalny na III Festiwalu Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego- Cepeliada 2014 w Nowej Soli