Tradycja – Anna Urbańska

Opis

Rodzaje wytwarzanych produktów:

Manufaktura chleba żytniego razowego na zakwasie.

  • Chleb żytni razowy całoziarnowy
  • Chleb razowy
  • Chleb żytni

Dostępność produktów:

Wszystkie oferowane przez nas produkty sprzedajemy głównie lokalnie, do sklepów ze zdrową żywnością, jak również bierzemy udział w targach zdrowej żywności między innymi w skansenie w Ochli pod Zieloną Górą oraz na Bazarze Smakoszy w Szczecinie, Ponadto bezpośrednią sprzedaż detaliczną prowadzimy na rynku jakim jest targowisko na Gorzowskim Rynku Hurtowym. Jednym z naszych klientów jest również największy catering dietetyczny “Smaczna dieta”w Gorzowie Wielkopolskim. Jesteśmy również przygotowani do sprzedaży wysyłkowej którą sporadycznie praktykujemy.

Dystrybucję naszych wyrobów logistycznie realizujemy własnym środkiem transportu jakim jest samochód dostawczy. Produkty nasze dostarczane do klientów bezpośrednio 3 razy w tygodniu. Sprzedaż bezpośrednią chleba i innych lokalnych smakołyków prowadzimy w budce numer 1 na rynku przy ulicy Targowej w Gorzowie Wielkopolskim w poniedziałek, środę i piątek od 8:00 do 12:00. Zamówień na nasze wyroby można dokonywać pod numerem telefonu 739 073 997

Opis działalności:

Prowadzona przeze mnie działalność jest to Manufaktura chleba żytniego razowego na zakwasie. Źródło receptur na wytwarzane pieczywo ma genezę sięgającą wg mojej wiedzy, co najmniej 3 pokolenia przede mną, czyli około 60 lat na pewno, gdyż mama mówi że ten chleb robi się w rodzinie „Odkąd pamięta“, a zakwas przechodzi z pokolenia na pokolenie. Chleby robione są wg. receptury opartej na rodzinnych doświadczeniach na zakwasie z mąki żytniej razowej zwanej w mojej rodzinie całoziarnową, z której robione jest ciasto właściwe na chleb oraz wody i soli kamiennej z Kłodawy.

Prowadzona Manufaktura jest działalnością, która ma miejsce w Brzozowcu. W chwili obecnej wytwarzamy około 500 bochenków tygodniowo, piekąc 3 razy w tygodniu. Możliwości produkcyjne opiewają na ilość około 2000 bochenków w tygodniu, uwzględniając obecne możliwości produkcyjne, bez potrzeby zatrudnienia dodatkowego personelu. Gdyby zaszła potrzeba zwiększenia ilości dla potencjalnych klientów, powyżej podanej zaistniałaby taka ewentualność.

W chwili obecnej zajmujemy się pieczeniem chleba żytniego razowego na zakwasie z mąki żytniej razowej którą za kupujemy w starym młynie Przytocznej. Zboże z którego robiona jest mąka pochodzi z upraw prowadzonych ekstensywnie od lokalnych rolników. Kierunkiem naszej działalności jest wytwarzanie pieczywa że składników organicznych, certyfikowanych, których stałe poszukujemy na lokalnych rynkach w sektorze rolno-spożywczym.

Składniki które wykorzystujemy do wytwarzania naszych wyrobów staramy się wyselekcjonować tak, aby były to surowce lokalne, których pochodzenie wywodzi się wyłącznie z upraw ekstensywnych, najlepiej certyfikowanych, bez dodatków GMO. Mąkę żytnią posiadamy z młyna w Przytocznej, natomiast ziarna jakie dodajemy do niektórych chlebów, pochodzą z lokalnych hurtowni, które posiadają certyfikaty jakości swoich produktów.

Siedziba firmy znajduje się w Brzozowcu w okolicy lasów, z dala od miejskiego zgiełku, gdyż najbliższe miasto Gorzów jest oddalona o około 15 km. Miejscowością jest wieś, która znajduje się blisko obszarów Natura 2000 przy dorzeczu Warty.

Moim dotychczas największym osiągniętym celem, który jest również wielkim wyróżnieniem jest fakt iż chleb który wytwarzany jest w zgodzie z rodzinną tradycją został zaakceptowany przez lokalnych konsumentów, którzy cenią sobie zdrowy styl życia w szczególności dbając patriotyzm konsumenci. Chleb Mój również wyróżniany jest przez wielu klientów na wspomnianych wyżej targach w Ochli i w Szczecinie. W związku z powyższym pragnę ubiegać się o certyfikat m.in. GWARANTOWANA TRADYCYJNA SPECJALNOŚĆ.

Informacje

  • Nazwa : Tradycja
  • Imię i nazwisko : Anna Urbańska
  • Ulica : Borkowska 1
  • Miejscowość : 66-430 Deszczno
  • Telefon kontaktowy : 739073997
  • Adres e-mail : aniaz1982@wp.pl
  • Kategoria : piekarnicze-i-cukiernicze
Strona Facebook