Sery na wypasie

Sery na wypasie

Sery na wypasie

  • Imię i nazwisko:

    Edward Czerwonka

  • Ulica:

    Krzepielów 7

  • Miejscowość:

    Sława

Rodzaje wytwarzanych produktów:

  • Produkcja serów świeżych twarogowych
  • Produkcja serów dojrzewających
  • Mleko

 

Dostępność produktów:

  • Tygodniowy przerób mleka to ok. 500 l
  • Produkcja sera ok. 20 kg tygodniowo
  • Sprzedaż prowadzona jest zarówno w Gospodarstwie, jak i na targach w Sławie oraz Głogowie, Twoim Zielonym Targu oraz Folwarku Zamkowym w Żarach

 

Opis działalności:

Gospodarstwo należy do rodziny Czerwonka od 1945 roku.

Od samego początku gospodarstwo zajmowało się hodowlą krów, królików i kur oraz wytwarzaniem produktów mlecznych.
Samym serowarstwem Państwo Czerwonka zajmują się już od 10 lat.

Gospodarstwo działa w Stowarzyszeniu Serowarów.

Sery z naszego gospodarstwa były wielokrotnie nagradzane w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo,