Salcum – Fixum
-
Imię i nazwisko:
Jarosław Szlachetko
-
Ulica:
Żeromskiego 23
-
Miejscowość:
Sulechów
-
Kod pocztowy:
66-100
-
Telefon kontaktowy:
601 853 375
-
Adres e-mail:
Rodzaje wytwarzanych produktów:
- Salceson
- Kiełbasy
- Wędliny
- Pasztet
- Produkty dojrzewające
Dostępność produktów:
- 66-100 Sulechów, ul. Żeromskiego 23 (poniedziałek – piątek w godzinach 9:00-17:00; sobota : 8:00-14:00)
- 65-980 Zielona , ul. Kraljevska 20 (wtorek – piątek w godzinach 9:00-17:00; sobota : 8:00-13:00)
- Kiełbasowóz : Świebodzin, ul. Głogowska: wtorek, czwartek, sobota w godzinach 8:00-15:00; Zielona Góra, ul. Wyszyńskiego: środa, piątek w godzinach 8:00-15:00
- Twój Zielony Targ w Ochli: w każdą niedzielę w godzinach 9:00-15:00
- sklep online
Opis działalności:
Salcum-Fixum powstało w 2013 r. z tęsknoty za tradycyjnymi, domowymi smakami. Jest to mała, przydomowa masarnia, która mieści się na powierzchni jedynie 70 m kwadratowych. Działalność Salcum – Fixum, to powrót do korzeni, co nie zawsze idzie w parze z ekonomią, natomiast zawsze łączy się z wysoką jakością produktu i nietuzinkowym smakiem, który kojarzy się z dzieciństwem. Do produkcji wędlin nie są stosowane dodatki chemiczne, wypełniacze, polepszacze, barwniki itp. Również sól peklowa nie jest wykorzystywana przy produkcji. Wszystkie kiełbasy są od niej zupełnie wolne. Używana jest kłodawska sól kamienna (notabene porównywana do soli himalajskiej) oraz naturalne przyprawy, na bieżąco mielone. Surowiec pozyskiwany jest wyłącznie z polskich hodowli. Niewątpliwym atutem jest to, iż Salcum – Fixum współpracuje z Panem Adamem Dziurawcem z Jordanowa (woj. lubuskie), który hoduje w sposób ekologiczny świnie rasy złotnickiej. Firma nieustannie się rozwija, testując nowe smaki. Salcum – Fixum stara się wciąż wymyślać coś nowego, aby trafić w coraz bardziej wymagające podniebienia konsumentów, nie zapominając o tradycji.