Firma Usługowa Paweł Sendecki
-
Imię i nazwisko:
PAWEŁ SENDECKI
-
Ulica:
KOŚCIELNA 26
-
Miejscowość:
MAŁOMICE
-
Kod pocztowy:
67-320
-
Telefon kontaktowy:
663 987 067
-
Adres e-mail:
Rodzaje wytwarzanych produktów:
- Pierogi ruskie Babci Jadzi
- Pierogi z mięsem Babci Jadzi
- Pierogi z kaszą Babci Jadzi
- Pierogi z kapustą i suszonymi grzybami leśnymi Babci Jadzi
- Kotlet schabowy z kością w kąpieli z maślanki, smażony na smalcu
Dostępność produktów:
Produkcja odbywa się na miejscu w kuchni macierzystej w Szprotawie, dystrybucja posiłków prowadzona jest na obszar dwóch województw: Lubuskie (Szprotawa, Małomice, Żary, Bytom Odrzański,), Dolnośląskie (Lubań – sprzedaż dla klienta indywidualnego zawsze dwie propozycje do wyboru, Polkowice, Przemków, od 2021 r. Głogów). Promocja firmy prowadzona jest na fb Obiady u Jadzi, systematycznie w Gazecie Lokalnej na Powiat Żagański, oznakowane w sposób nie budzący wątpliwości są samochody firmowe. Dostawa odbywa się poprzez odbiór osobisty i na dowóz.
Opis działalności:
Firma działa pod szyldem “Obiady u Jadzi” i prowadzi działalność od listopada 2015 r. Głowna działalność to przygotowywanie cateringu dla zorganizowanych grup na podstawie kontraktów i sprzedaż detaliczna posiłków dla klientów w lokalu i na dowóz. Firma przygotowując różnorodne posiłki stosuje recepty tradycyjne np. kotlet schabowy z kością moczony w maślance i smażony na smalcu, specjalizuje się natomiast w produkowaniu pierogów w różnych smakach wg receptury Babci Jadzi – recepta wykorzystywana w trzecim pokoleniu, Receptura tradycyjna dotyczy pierogów ruskich, pierogów z mięsem, pierogów z kaszą, pierogów z kapustą i suszonymi grzybami leśnymi. Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi stanowią przysmak wykonywany z produktów regionalnych. Firma do wytwarzania żywności zatrudnia 10 osób, które przygotowują i dystrybuują posiłki. Firma przestrzega bezkompromisowo standardów jakości i bezpieczeństwa żywności, chcąc być bardziej konkurencyjną w 2020 r poddała się certyfikacji niezależnej instytucji i uzyskała Certyfikat HACCP, który wiąże się z corocznym audytem prowadzonej działalności ukierunkowanej na bezpieczeństwo w produkowaniu żywności.
Firma – “Obiady u Jadzi” przygotowuje dziennie około 300 posiłków obiadowych i 200 całodziennych wg różnych jadłospisów akceptowanych przez określonych odbiorców. Odbiorcami oprócz klienta indywidualnego w lokalach obecnie na wynos lub na dowóz są placówki: żłobki, przedszkola, szkoły, dorośli i seniorzy z dziennych domów wsparcia.
W produkcji 30% stanowi wykorzystanie receptur świadczących o swojskim, tradycyjnym charakterze produkowanych posiłków. W pozostałej części muszą być to posiłki, które wyłączają z produkcji smalec, śmietanę wysokoprocentową, “zaklepkę” zup, w produkcji tych posiłków wykorzystuje się elementy diety fit.
Większość warzyw, kiszonek zakupowane jest w Gospodarstwie Rolnym B. Śmiałka – Nowa Wieś Ząbska k. Zbąszynia.
Drób z indyka – Ferma Drobiu Andrzej Bawłowicz Nowogród Bobrzański, firma posiada Certyfikat wydany przez Centrum Jakości Agro – Eko w zakresie Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP.Runo Leśne kupowane jest w lokalnym skupie.
Lokal odpowiedzialny za przygotowanie cateringu znajduje się w Szprotawie, na ul. 3 Maja, są to peryferia miasta. Jednak uważam, że w wypadku mojej firmy lokalizacja nie ma wpływu na charakter sprzedaży, ponieważ nie posiadam miejsca stacjonarnego w którym mógłbym organizować większe imprezy okolicznościowe. Przygotowuję catering wraz z pełnym wyposażeniem do organizacji imprez okolicznościowych.