Czwarte i ostatnie spotkanie kulinarne w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – ,,Rarytas przy grillu” odbyło się 22. czerwca w Sivy Dym Grill&Chill w Sulechowie – miejsca prowadzonego przez producentów wędlin Salcum-Fixum.
W pokazie wziął udział Szef kuchni „Smaczna Dieta – Restauracja w Pudełku” Pan Dawid Szkudlarek, który gościnnie przygotowywał dania bazujące na wieprzowinie, owocach i warzywach od lokalnych producentów.
Zapraszamy do zapoznania się z materiałami filmowymi z wydarzenia:
Zapowiedź filmu ,,Rarytas przy grillu.”:
Przepis na chłodnik z ogórka:
Przepis na Krem z młodego szczawiu:
Przepis na grillowane i pieczone policzki wieprzowe:
Przepis na ciasto czekoladowe z aromatem kawy:
Reportaż z pokazu kulinarnego ,,Rarytas przy grillu.”: