„NOWY ODCINEK „LUBUSKICH POSZUKIWACZY SMAKÓW”!
Czy mieliście już sposobność odsłuchać lub obejrzeć odcinek dot. przygotowywania potraw na bazie gęsiny od Dereniówka”?
Jeśli tak, to wspaniale i mamy dobrą wiadomość- wczoraj (15 listopada) o godz. 18.00 miała miejsce emisja dotycząca innego lubuskiego producenta, a mianowicie Dyniowe Pole Rokitno i jak sama nazwa wskazuje – dyń, z których powstały cudowności!
W taką listopadową pogodę sama myśl o ciepłej i aromatycznej zupie dyniowej nas rozgrzewa, jednak Szef kuchni Tomasz Proc pokazał, że z dyni możemy stworzyć również inne, aromatyczne dania np. dyniowe placki polane sosem karmelowym, okraszone chrupiącymi soczystymi jabłkami pokrojonymi w kostkę. Na samą myśl cieknie ślinka!
To nie wszystko!
Gorąco zachęcamy do obejrzenia materiału wideo, a tych którzy chcieliby odtworzyć dania we własnym domu zapraszamy po przepis na dynię:
I smakowita ciekawostka: Szef kuchni Picaro Pod Strzechą Tomasz Proc przez cały weekend serwuje…dyniowe dania, na które serdecznie zapraszamy!
Ps. W Niedzielę zapraszamy również do odwiedzenia Twojego Zielonego Targu, gdzie KGW Podmokłe Małe w ramach cyklu Poznaj Lubuskie Smaki z Kołami Gospodyń Wiejskich przygotowało wspaniałą rozgrzewającą degustację w postaci zupy dyniowej
Smacznego!