Warsztaty 27-06-2021

Dziękujemy za zainteresowanie warsztatami. Niestety nabór uczestników został już zakończony.


Zapraszamy na zapisy na darmowe warsztaty, które odbędą się 27 czerwca 2021 roku na Twoim Zielonym Targu Ochla – Zielonogórska 5, Zielona Góra

Temat warsztatów: ,,Domowy chleb na zakwasie”

Termin warsztatów: 27.06.2021 godzina: 11:30

Miejsce warsztatów: Twój Zielony Targ Ochla – Zielonogórska 5, Zielona Góra – Chata Chotków

Prowadzący:

Pani Marcelina Sikorska założycielka firmy Zdrowy Bochen opracowała własny przepis na chleb odpowiadający potrzebom zdrowotnym.
Receptury opracowała osobiście, jednak przy wsparciu i doświadczeniu domowych piekarzy z całej Polski.
Mnogość rodzajów chleba w ofercie jest efektem potrzeb zgłaszanych przez klientów.
Zakwasy do chlebów żytnich i mieszanych mają już 6-letnią tradycję, natomiast orkiszowe 3-letnią. Daje to gwarancję jakości i sprawdzonego produktu.
W produkcję i dystrybucję chlebów zaangażowana jest właścicielka i jej mąż.
Producentka stale się dokształca, usprawnia produkcję, jak i poszerza ofertę zgodnie z oczekiwaniami klientów.

Zdrowy Bochen to producent na skalę lokalną, jednak z dużym potencjałem. Jednorazowa produkcja obejmuje nawet do 150 bochenków chleba. Wypieki odbywają się 3 razy w tygodniu. W ten sposób może zaspokoić potrzeby nawet kilkunastu sklepów w Zielonej Górze i okolicy.

Do produkcji chlebów używane są mąki z lokalnego młyna (mąka żytnia) oraz od producentów i dystrybutorów oferujących mąki ze zbóż uprawianych w Polsce (mąka orkiszowa). Kasze dla chlebów bezglutenowych są mielone na mąkę jedynie w piekarni, bezpośrednio przed użyciem do produkcji chleba.
W Piekarni Domowej Zdrowy Bochen nie używamy mąki pszennej, a drożdże jedynie do bułek orkiszowych. Nie stosujemy żadnych polepszaczy czy spulchniaczy.
Wszystkie produkty, łącznie z tłuszczem do smarowania form, są wegańskie.

Każdy uczestnik warsztatów otrzymuje:

  • ciasto w foremce do upieczenia w domu
  • zakwas w słoiku do wypieku kolejnych chlebów
  • przepis na chleb
Nabór na szkolenie został zamknięty.
Dziękujemy za zainteresowanie.