Konferencja – “Zasmakuj w Lubuskiem” – promocja nowych szlaków kulinarnych
✅ 6 niesamowitych ścieżek kulinarnych,
✅ 16 producentów regionalnych,
✅ mnóstwo wspaniałych smaków kulinarnych,
12-13 marca w Żabi Dwór Hotel & Spa odbyła się konferencja ,,Zasmakuj w Lubuskiem”, której celem jest promocja nowych szlaków kulinarnych.
Projekt realizowany jest w ramach projektu BASCIL Fundacja Natura Polska
Podczas konferencji zaproszeni goście mieli możliwość :
➡️ wysłuchania prelekcji dot. projektu, którą przedstawiła Pani Aneta Mazurek z Fundacja Natura Polska,
➡️ wysłuchania wykładu na temat potencjału turystyki kulinarnej prowadzonego przez Jasiek Kuroń Gotuje,
➡️ poznania bliżej ścieżki kulinarnej Smaki Przylasek, dzięki Pani Renacie Karwan,
➡️ zapoznania się z trendami na promocję turystyki kulinarnej, które przybliżył ekspert kulinarny Gieno Mientkiewicz,
Ważnym punktem konferencji były również wyjazdy do lubuskich producentów, dzięki którym była możliwość bliższego poznania szlaków.
Jesteśmy dumni z naszych producentów, ponieważ godnie reprezentują nasze województwo, umożliwiając spędzenie wspaniałych chwil w Lubuskiem!
✅ Taki projekt to niesamowity potencjał! Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego już podjęło rękawice by został kontynuowany – o szczegółach damy znać wkrótce!
Źródło zdjęć: Dereniówka, Gościniec u Deców