Nabór na warsztaty – ,,Kruche cuda dla cudownej mamy”

Wracają warsztaty z producentami regionalnymi!

 

To już kolejny, 4 rok, kiedy wraz z rozwijającą się wiosną i przeradzającymi się
w kwiaty pąkami powracają warsztaty z producentami regionalnymi. Trend na bycie lokalnym i wybieranie regionalnych produktów na dobre zagościł w sercach wszystkich lubuszan. Widoczne jest to w miejscach sprzedaży produktów regionalnych, na których pojawiają się coraz większe grupy Konsumentów, czy
w coraz większej popularności wydarzeń lokalnych, podczas których produkt lubuski stał się nieodzownym elementem.

 

Na stałe do kalendarium imprez lokalnych zawitały również warsztaty z producentami regionalnymi. Mimo że, do tej pory zorganizowane zostało już kilkadziesiąt warsztatów to ich tematyka nadal nie została w pełni wyczerpana. To tylko pokazuje jak wielka jest skala produktu regionalnego i jak wiele w kwestiach kulinarnych
i rękodzielniczych ma nasz region do zaoferowania.

 

W tym roku cykl rozpoczynają warsztaty wyjątkowe, ponieważ odbędą się w Dzień Matki! Tematyka z pewnością zadowoli nie tylko wszystkie mamy i dzieci, chcące wykonać dla nich coś wyjątkowego. To będą również wspaniałe warsztaty dla wszystkich pasjonatów słodkości!

 

Będzie słodko, aromatycznie i przede wszystkim jak zwykle regionalnie, a to wszystko, dzięki Piekarni – Cukierni Anters z Jabłonowa. To właśnie oni od ponad 40 lat wytwarzają wspaniałe wyroby cukiernicze, a także pieczywo, które cieszą się uznaniem i zadowoleniem klientem. Produkty zakupić można w sklepach firmowych, znajdujących się na terenie powiatu żarskiego, żagańskiego, nowosolskiego i zielonogórskiego, a także m.in. na Twoim Zielonym Targu w Zielonej Górze – Ochli.

 

Każdy z warsztatów poświęcony będzie innej tematyce. W tym sezonie LCPR szykuje kolejne nowe propozycje warsztatowe, z których zapisani Uczestnicy mogą skorzystać w pełni za darmo!

 

Przypomnijmy, że w ubiegłym roku odbyło się 8 warsztatów, podczas których każdy
z uczestników miał możliwość nauczenia się m.in. stworzenia kiełbasy słoikowej, wyrobu ceramicznego, octów i macerat, owocowych marynat na bazie wina, mieszanek ziołowych, zdrowych pastylek na kaszel, potraw grillowych, czy pierniczków z lukrową dekoracją

 

Jak się zapisać na warsztaty?

Aby wziąć udział w warsztatach, wystarczy wypełnić formularz zgłoszeniowy, dostępny na stronie internetowej Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego https://lcpr.pl/zg/warsztaty/warsztaty-aktualne/

 

Skomentuj

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.