Film z “Rarytasu lubuskiego w kuchni” w Bobowicku

Przedstawiamy Wam film zrealizowany 15.11.2023r. podczas trzeciego, ostatniego w tym roku “Rarytasu Lubuskiego w kuchni” zorganizowanego przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego oraz ZO PZŁ Gorzów Wielkopolski. Spotkanie odbyło się w ZSCKR im. Zesłańców Sybiru w Bobowicku.

Do projektu w Bobowicku zaproszeni zostali właściciele wyjątkowego miejsca na terenie naszego województwa – Restauracji Gościniec u Deców w Karszynie – Państwo Magdalena i Mirosław Dec oraz Pani Małgorzata Pawlus – Gościniec to miejsce, gdzie dziczyzna króluje na talerzach w towarzystwie najlepszych jakościowo produktów regionalnych.

Zapraszamy do obejrzenia materiału – FILM

Dzięki wsparciu i zaangażowaniu Szkoły, PZŁ Gorzów Wielkopolski, pod okiem szefów kuchni, wraz z uczniami przygotowywaliśmy wspólnie:

✅ Carpaccio z szynki zrazowej z jelenia z jajkiem poche, sosem vinegrette i parmezanem

✅ Stek ze schabu jelenia podawany z puree z selera oraz z chrupkiem z selera, sosem chimichurri, chipsem z mimolette i dynią hokkaido

✅ Medaliony ze schabu z dzika w parmezanie z sosem pieprzowym z porto i ryżem basmati

Wszystkie dania skomponowane zostały na bazie najlepszych produktów regionalnych

Film zrealizowany przez RED Film Production

#wspieramlubuskichproducentow

#kupujlokalnie