Przejdź do treści
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Rarytas lubuski w kuchni 2021

Jesteś tutaj: Start / Rarytas lubuski w kuchni / Rarytas lubuski w kuchni 2021

Edycja 2021

Rarytas Lubuski w kuchni” to cykl sześciu spotkań, podczas których odbywają się pokazy gotowania na bazie produktów regionalnych od lubuskich producentów. Spotkania odbywają się w różnych powiatach, na terenie województwa lubuskiego. „Rarytas lubuski w kuchni” gościł będzie w gospodarstwach producentów, w tym agroturystycznych i wydarzeniach plenerowych.

Temat przewodni każdego spotkania jest inny i promuje różnorodną paletę produktową.

Na spotkaniach prowadzona będzie degustacja, a uczestnikom będą rozdawane przepisy na wykonanie poszczególnych dań, co ułatwi im możliwość powtórzenia potrawy w domu.

Celem projektu jest zachęcanie do kupowania lokalnie, po sąsiedzku i tym samym wsparcie lubuskich producentów jak również propagowanie zdrowego jedzenia, uczulenie na zwracanie uwagi na to, co jeść i jak przygotowywać potrawy.

Na każdym spotkaniu obecnych będzie kilku producentów lokalnych, którzy będą opowiadać o walorach produktów, które zostały użyte w trakcie pokazu.

W zależności od pokazu gotować będą znani kucharze z lubuskiego, producenci produktów regionalnych lub Koła Gospodyń Wiejskich.

Z każdego pokazu gotowania powstanie krótki filmik, który również będzie propagował gotowanie na bazie produktów regionalnych, co umożliwi powtórzenie potrawy we własnej kuchni w dowolnej chwili.

Zapraszamy do obejrzenia materiałów filmowych z cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” 2021.

Zapowiedź cyklu Rarytas Lubuski w Kuchni

Folwark zamkowy: Dzień Produktu Regionalnego – film krótki (zajawka)

Folwark zamkowy: Dzień Produktu Regionalnego – film długi

Agroturystyka Maya: spotkanie z dziczyzną i rybą – film krótki (zajawka)

Agroturystyka Maya: spotkanie z dziczyzną i rybą – film długi

Agroturystyka Maya: spotkanie z dziczyzną i rybą – wywiad Janusz Bicz

Agroturystyka Maya: spotkanie z dziczyzną i rybą – wywiad Zbigniew Winnicki

Agroturystyka Maya: spotkanie z dziczyzną i rybą – wywiad Łowczy

Malinówka: chwasty w kuchni – film krótki (zajawka)

Malinówka: chwasty w kuchni – film długi

Malinówka: chwasty w kuchni – wywiad Magdalena i Sylwester Świderscy

Malinówka: chwasty w kuchni – wywiad Elżbieta i Jacek Cipora

Malinówka: chwasty w kuchni – wywiad Sylwia Gromacka-Staśko

Malinówka: chwasty w kuchni – wywiad Jolanta i Paweł Pazdrowscy

Malinówka: chwasty w kuchni – wywiad Kacper Szlaski

Malinówka: chwasty w kuchni – wywiad Irena Lisowska-Szron i Piotr Marciniak

Cigacice Przystań Tu: rarytas nad Odrą – film krótki (zajawka)

Cigacice Przystań Tu: rarytas nad Odrą – film długi

Cigacice Przystań Tu: rarytas nad odrą – wywiad Joanna i Tomasz Kardynia

Pałac w Solnikach: rarytas w sadzie – film krótki (zajawka)

Pałac w Solnikach: rarytas w sadzie – film długi

Pałac w Solnikach: rarytas w sadzie – wywiad Grzegorz Koza

Pałac w Solnikach: rarytas w sadzie – wywiad Małgorzata i Roman Grad

Dereniówka: spotkanie z gęsiną – film krótki (zajawka)

Dereniówka: spotkanie z gęsiną – film długi

Dereniówka: spotkanie z gęsiną – wywiad Szef Kuchni Dawid Szkudlarek

Podsumowanie cyklu Rarytas Lubuski w kuchni