Zakład Piekarsko – Cukierniczy ANTERS
-
Imię i nazwisko:
Arkadiusz Antczak
-
Ulica:
Żagańska 29A
-
Miejscowość:
Jabłonów
-
Kod pocztowy:
68-113
-
Telefon kontaktowy:
68 377 13 14
-
Adres e-mail:
Rodzaje wytwarzanych produktów:
Pieczenie to rodzaj sztuki, dobrania odpowiednich składników, potraktowaniem ich z szacunkiem.
My to wiemy, rozumiemy, żyjemy tym.
Prowadzimy sprzedaż pieczywa i wyrobów cukierniczych, realizujemy zamówienia na torty, ciasta.
Dbamy o to, aby nasze wyroby przygotowane były z najlepszej jakości produktów, z zachowaniem tradycyjnych, rodzinnych receptur.
W naszej ofercie znajdziecie również produkty o niskim indeksie glikemicznym, pieczywo żytnie, orkiszowe.
Naszymi topowymi produktami są m.in. Ziemniaczany z Jabłonowa, Chleb bukowiński, Strudel, Drożdżowiec oraz sezonowo chleb grillowy.
W tym roku do oferty wprowadziliśmy: ciabatę z ziarnem prosa oraz chleb żytnio-pszenny z ziarnem prosa
WYRÓŻNIA NAS JAKOŚĆ!
Dostępność produktów:
Sieć sklepów firmowych działa lokalnie, zasięgiem swoim obejmuje następujące powiaty: żagański, żarski i nowosolski.
Dodatkowo w czwartki i soboty jesteśmy na Targowisku w Kożuchowie, a w niedziele nieodmiennie znajdziecie nas na Twoim Zielonym Targu w Zielonej Górze – Ochli.
Aktualne adresy sklepów firmowych:
JABŁONÓW: ul. Żagańska 29A
ŻAGAŃ: ul. Włókniarzy 2 oraz ul. Kopernika 1a
ŻARY: ul. Śródmiejska 33 (była ul. Buczka), ul. Okrzei 34, ul. Paderewskiego 54B, ul. Katowicka 21, ul. Szymanowskiego 1, ul. Ratuszowa 4
IŁOWA: ul. Żagańska 61A oraz Plac Wolności 11
MAŁOMICE: ul. Kościuszki 2
NOWOGRÓD BOBRZAŃSKI: ul. Rynek 22 oraz ul. Dąbrowskiego 4
KOŻUCHÓW: ul. Kolorowa 7 – Targowisko Miejskie (czwartek, sobota)
ZIELONA GÓRA-OCHLA: ul. Zielonogórska 5 – Twój Zielony Targ (w każdą niedzielę)
OSIEK: ul. Św. Katarzyny 30A – Twój Zielony Targ (w każdą niedzielę)
Opis działalności:
ANTERS Piekarnia – Cukiernia – zajmuje się produkcją wyrobów piekarsko – cukierniczych.
Firma powstała dzięki pasji do pieczenia w 1980 roku – założyli ją Teresa i Andrzej Antczak na terenie województwa lubuskiego w miejscowości Jabłonów, gdzie działalność prowadzona jest nieprzerwanie od ponad 40 lat
Zakład Piekarsko-Cukierniczy ANTERS powstał w 1980 roku, założony przez Teresę i Andrzeja Antczak przez pierwsze lata prowadzony był przez nich osobiście. Ich ciężka praca zaowocowała rozwojem działalności i rozbudową piekarni oraz przeniesieniem jej z Drezdenka do Jabłonowa, gdzie ma swoją siedzibę do dziś.
W 1997 w firmie zaczął pracować ich syn Arkadiusz, który jako mistrz piekarski i cukierniczy czynnie uczestniczył w procesach produkcyjnych i przygotowywaniu nowych receptur. Firma się zmieniała, rozbudowywała i otwierała nowe sklepy, jednak niezmiennie najważniejszymi hasłami działalności zostało: jakość, tradycja, zdrowie.
Od 2016 Arkadiusz wraz z żoną Anną przejął prowadzenie rodzinnej firmy. Rozbudowując markę ANTERS osobiście dbają o to, aby klienci dostawali najwyższej jakości towar. Połączenie nowoczesnych technik produkcji z tradycyjnymi przepisami sprawia, że ich pieczywo i wyroby cukiernicze od ponad 40 lat cieszą się niezmienną popularnością.
Obecnie, jako jeden z sześciu producentów w województwie lubuskim mogą pochwalić się logo Dziedzictwa Kulinarnego. (Producent Lubuski i tradycyjne Lubuskie)
Firma ANTERS to firma rodzinna, obecnie dzieci Ani i Arka – Agata i Adam zaczynają swoja przygodę z rodzinną działalnością. Nowe pokolenia wnoszą nowe pomysły i rozwiązania, firma zmienia się dla swoich klientów, niezmienna zostaje jednak jakość wypieków. Bo ta jest najważniejsza, ona definiuje markę.
Rodzinnie. Z pasją. Razem.