Bagietka
-
Imię i nazwisko:
Marek Jackowski
-
Ulica:
Sportowa 24
-
Miejscowość:
Kostrzyn nad Odrą
-
Kod pocztowy:
66-470
-
Telefon kontaktowy:
514 257 257
-
Adres e-mail:
Rodzaje wytwarzanych produktów:
- Chleb
- Bułki
- Ciastka
- Przekąski
- Sałatki
- Dania garmażeryjne
- Konfitury
- Kanapki
- Lody rzemieślnicze
- Masło jabłkowe
Dostępność produktów i usług:
- sprzedaż tradycyjna (w miejscu siedziby),
- sprzedaż w wybranych sklepach,
- kontakt osobisty,
- kontakt telefoniczny.
- kontakt e-mailowy.
Opis działalności:
Bagietka Marek Jackowski to regionalna piekarnia z ponad 20 – letnią historią. W naszej produkcji preferujemy styl rzemieślniczy, a naszą specjalnością są wyroby piekarnicze i cukiernicze, w tym certyfikowane produkty BIO. Produkcję prowadzimy w 2 zakładach, a na naszą sieć sprzedaży składa się z blisko 70 punktów handlowych na terenie województwa lubuskiego, jak również zachodniopomorskiego i wielkopolskiego.
Główna siedziba firmy znajduje się w Kostrzynie nad Odrą.
Nasze produkty charakteryzuje wysoka jakość i rzemieślniczy sposób ich wytwarzania, gdyż w recepturach bazujemy na tradycji i naturze. Pieczemy z pasją i sercem, na naturalnym zakwasie – jak za dawnych lat. Surowce i składniki dobieramy tak, aby miały nie tylko wysoką jakość, ale również były jak najmniej przetworzone oraz przyjazne środowisku. Z szacunku dla naszych klientów i dla naszego zdrowia dbamy o to, aby nasze wyroby były nie tylko smaczne, ale również pożywne i przyjazne zdrowiu.
Nasze chleby, bułki, ciastka i przekąski charakteryzują się rzemieślniczym stylem, który wyróżnia technologia wytwarzania – wymaga czasu, cierpliwości i zachowania reżimu technicznego. Pieczywo wyrabiamy w oparciu o dawne technologie z wykorzystaniem pięciu różnych formuł fermentacji naturalnych zakwasów.
Na szczególną uwagę zasługuje nasze pieczywo na zakwasie gronowym Crustica®, nad którym pracowaliśmy kilka lat prowadząc własne próby i badania. Dowiodły one, że pieczywo na zakwasie Crustica® ma znacznie większe wartości odżywcze, jest smaczniejsze i bardziej przyjazne naszemu zdrowiu.
W ofercie mamy także wyjątkowe, rzemieślnicze lody własnej roboty, które wielokrotnie dostawały najwyższe laury na międzynarodowych konkursach (Mistrzostwa Europy) i cieszą się wielkim uznaniem naszych Klientów:
- w 2019 w Łodzi zajęły 2 miejsce w Gelato Festival Challenge,
- w 2021 w Finale Gelato Festival World Masters otrzymały wyróżnienie stworzenia oryginalnego smaku.