Kaziuki 2025

W najbliższą niedzielę 06 kwietnia br. Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze – Ochli już po raz kolejny organizuje wydarzenie pn. ,,Kaziuki”, podczas których będzie możliwość skorzystać z oferty od lubuskich producentów!

Znajdą tam Państwo Strefę Produktu Regionalnego Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego, w której, oprócz licznych stoisk producentów regionalnych czeka na Państwa niespodzianka!

Jedną z nich będą DARMOWE DEGUSTACJE produktów regionalnych od naszych lokalnych producentów, które wydawane będą w przyczepie gastronomicznej Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego.

.

Zachęcamy do zapoznania się z rozkładem degustacji:

11:00- 13:00 – „Wianeczki” KGW Kotowice – żur z mięsiwem, grzybami i jajkiem,

13:15- 13:30 – Decowa Manufaktura – wyroby z dziczyzny,

13:45- 14:00 – ANTERS Piekarnia-Cukiernia – babka wielkanocna,

14:15- 14:30 – Salcum-Fixum – wyroby mięsne,

14:45- 15:00 – Masarnia Motyka – tradycyjne wędliny.

.

Ale to nie wszystko!

Obok przyczepy gastronomicznej znajdą Państwo również namiot LCPR, w którym odbędą się DARMOWE WARSZTATY RĘKODZIELNICZE pn. „Wiosenny zew i wielkanocny siew” prowadzone przez MagFlor Magdalena Winnicka, podczas których będzie można zasiać owies lub rzeżuchę w przepięknych glinianych misach stworzonych przez Fundacja Panopticum. Serdecznie zapraszamy do udziału:

  • I tura – g. 11:00
  • II tura – g. 12:00
  • III tura – g. 13:00
  • IV tura – g. 14:00.

.
Do zobaczenia na miejscu!

#wspieramlubuskichproducentow