W najbliższą niedzielę 06 kwietnia br. Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze – Ochli już po raz kolejny organizuje wydarzenie pn. ,,Kaziuki”, podczas których będzie możliwość skorzystać z oferty od lubuskich producentów!
Znajdą tam Państwo Strefę Produktu Regionalnego Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego, w której, oprócz licznych stoisk producentów regionalnych czeka na Państwa niespodzianka!
Jedną z nich będą DARMOWE DEGUSTACJE produktów regionalnych od naszych lokalnych producentów, które wydawane będą w przyczepie gastronomicznej Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego.
.
Zachęcamy do zapoznania się z rozkładem degustacji:
11:00- 13:00 – „Wianeczki” KGW Kotowice – żur z mięsiwem, grzybami i jajkiem,
13:15- 13:30 – Decowa Manufaktura – wyroby z dziczyzny,
13:45- 14:00 – ANTERS Piekarnia-Cukiernia – babka wielkanocna,
14:15- 14:30 – Salcum-Fixum – wyroby mięsne,
14:45- 15:00 – Masarnia Motyka – tradycyjne wędliny.
.
Ale to nie wszystko!
Obok przyczepy gastronomicznej znajdą Państwo również namiot LCPR, w którym odbędą się DARMOWE WARSZTATY RĘKODZIELNICZE pn. „Wiosenny zew i wielkanocny siew” prowadzone przez MagFlor Magdalena Winnicka, podczas których będzie można zasiać owies lub rzeżuchę w przepięknych glinianych misach stworzonych przez Fundacja Panopticum. Serdecznie zapraszamy do udziału:
- I tura – g. 11:00
- II tura – g. 12:00
- III tura – g. 13:00
- IV tura – g. 14:00.
.
Do zobaczenia na miejscu!