Przedstawiamy Wam film zrealizowany 16.10.2023r. podczas pierwszego w tym roku “Rarytasu Lubuskiego w kuchni” w Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim organizowanego przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego we współpracy z ZO PZŁ Gorzów Wielkopolski.
Zapraszamy do obejrzenia materiału – FILM
Rarytas powraca w roku 2023 w zmienionej formule – tym razem są to spotkania kulinarne w formie warsztatów z udziałem uczniów z wybranych szkół gastronomicznych z terenu województwa lubuskiego.
👩🍳👨🍳Podczas tego wydarzenia uczniowie szkoły Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim oraz Szefowie Kuchni prowadzący zajęcia w gorzowskiej szkole – Pan Michał Rejniak i Pan Dawid Szkudlarek Chef przygotowali wspólnie dania:
🌮 drożdżowe bułeczki na parze z szarpaną dziczyzną
🍝 makaron z gulaszem z jelenia i kurkami
🍕 „dzika tarta”
Dziękujemy Szkole, Dyrektorom, Gronu Pedagogicznemu oraz wszystkim uczniom biorącym udział w projekcie za ich duże zaangażowanie, wyjątkową atmosferę i niesamowite doświadczenia kulinarne oraz Związkowi Łowieckiemu z Gorzowa Wielkopolskiego za wsparcie przy projekcie „Rarytas Lubuski w kuchni”.
Film zrealizowany przez RED Film Production