Ser typu bundz podpuszczkowy z ziołami – warsztaty z Qzko


Ogłaszamy nabór na kolejne warsztaty z Producentami Regionalnymi!

W najbliższą niedzielę wraz z Twój Zielony Targ zapraszamy na warsztaty, dzięki którym stworzycie samodzielnie ser typu bundz podpuszczkowy z ziołami według Qzko


Czy wiecie, że ser kozi jest lekkostrawny i dużo łatwiej przyswajalny, niż te same wyroby z mleka krowiego?

Mleko i sery kozie dostarczają mnóstwo witamin i łatwo przyswajalnych pierwiastków niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego, a także zawierają dużo mniej laktozy!


Te i inne ciekawostki na temat mleka i sera koziego i ich właściwości zdradzi Wam właściciel Gospodarstwa Qzko, który poprowadzi najbliższe warsztaty!


➡️ Kiedy?

31 lipca w godzinach 10:00, 11:30, 13:00

➡️ Gdzie?

Chata Chotków na terenie Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze – Ochli

➡️ Na warsztaty obowiązują zapisy: https://lcpr.pl/warsztaty/


Warsztaty bezpłatne!

Zapraszamy wszystkich dorosłych


Do zobaczenia!


Organizatorzy: Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego Twój Zielony Targ