W środę 23 czerwca w Gospodarstwie Malinówka w Drągowinie odbyło się kolejne spotkanie kulinarne organizowane w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni”.
Aktualności
Aktualności
Strefa Produktu Regionalnego podczas uroczystości odpustowych w Sanktuarium w Rokitnie
Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego na zakończenie tygodniowych uroczystości odpustowych ku czci Matki Bożej w Rokitnie w niedzielę, 20 czerwca 2021 roku zorganizowało Strefę Produktu Regionalnego.
Podpisanie porozumień z Polskim Związkiem Łowieckim Zarząd Okręgowy w Zielonej Górze oraz Polskim Związkiem Łowieckim Zarząd Okręgowy w Gorzowie Wielkopolskim
16 czerwca podczas spotkania w Agroturystyka Maya organizowanego w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” obecni byli Przedstawiciele Polskiego Związku Łowieckiego Zarząd Okręgowy w Zielonej Górze oraz Polskiego Związku Łowieckiego Zarząd Okręgowy w Gorzowie Wielkopolskim.
“Rarytas Lubuski w kuchni” – Spotkanie z dziczyzną i rybą w Agroturystyce Maya
W środę 16 czerwca 2021 roku w Agroturystyka Maya w miejscowości Gorzyca odbyło się drugie spotkanie kulinarne w ramach cyklu kulinarnego organizowanego przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego ,,Rarytas Lubuski w kuchni”.
“Rarytas Lubuski w kuchni” – Przepisy na dania z dziczyzny i ryb
Podczas drugiego spotkania kulinarnego przygotowanego w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” w Agroturystyce Maya w Gorzycy zaproszeni goście mieli możliwość skosztować dań przygotowanych na bazie dziczyzny oraz ryb.
Dzień Produktu Regionalnego na Folwarku Zamkowym w Żarach
W niedzielę 13 czerwca podczas Folwarku Zamkowego – Targu Śniadaniowego w Żarach odbył się Dzień Produktu Regionalnego zorganizowany przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego oraz Stowarzyszenie Łowcy Smaków.
Rozpoczynamy cykl ,,Rarytas Lubuski w kuchni”!
Ideą Rarytasu Lubuskiego w kuchni jest zaprezentowanie walorów smakowych Województwa Lubuskiego oraz przedstawienie bliżej Producentów, wytwarzających produkty na terenie Województwa Lubuskiego.
Konferencja prasowa dotycząca akcji ,,Wspieraj Lubuskich Producentów. Kupuj lokalnie”
W dniu dzisiejszym – 24 maja 2021 roku odbyła się konferencja prasowa informująca o kontynuacji akcji Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego ,,Wspieraj Lubuskich Producentów. Kupuj lokalnie”.
Wtorkowe konsultacje z Ekspertem do spraw księgowych
Zapraszamy serdecznie na dzisiejsze (11.05.2021) konsultacje z Ekspertem. Zakres naszych konsultacji dla Producentów i Wytwórców z Województwa Lubuskiego został rozszerzony o konsultacje z zakresu księgowości.
VIII posiedzenie Rady Programowej Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego
28 kwietnia 2021 roku odbyło się VIII Posiedzenie Rady Programowej Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego.
Poszerzamy zakres konsultacji wtorkowych
Już od najbliższego wtorku poszerzamy zakres naszych konsultacji dla Producentów i Wytwórców z Województwa Lubuskiego.
Konferencja podsumowująca projekt Baltic Sea Food
25.03.2021 odbyła się wirtualna konferencja zamykająca projekt “Baltic Sea Food”. W wydarzeniu wzięło udział ok. 240 uczestników z 10 krajów.
Wielkanocny kosz pełen zdrowia dla Służby Zdrowia
10 kg wędlin, 10 kg nabiału, 17 butelek oleju rzepakowego, 6 butelek wina, tłoczone soki, 5 słoików miodu, chleby, mazurki, makowce, babki wielkanocne, baranki, zające z chleba, ciasta bezglutenowe, rogaliki drożdżowe, ciastka, mini chlebki, pierniki, musztardy z chrzanem, konfitury, kiszonki, nalewki, kawa ziarnista, wyroby rękodzielnicze; te wszystkie produkty znalazły się w koszu wielkanocnym przygotowanym w związku z akcją „Kosz pełen zdrowia dla Służby Zdrowia”.
Kosz pełen zdrowia dla Służby Zdrowia
Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego po raz kolejny organizuje akcję „Kosz pełen zdrowia dla Służby zdrowia”. Biały personel jest cały czas w pełni gotowości i niesie pomoc najbardziej potrzebującym. Tym razem jednostka postanowiła wesprzeć Załogi karetek pogotowia – LEKARZY i RATOWNIKÓW MEDYCZNYCH będących na pierwszej linii frontu walki z koronawirusem.
Na posiedzeniu Komisji Rolnictwa i Ochrony Środowiska Sejmiku Województwa Lubuskiego o sprawach ważnych dla Lubuskich Pszczelarzy
Z inicjatywy Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego problemami lubuskich pszczelarzy zainteresowała się Komisja Rolnictwa i Ochrony Środowiska Sejmiku Województwa Lubuskiego.
Rozstrzygnięcie konkursu „Wariacje z Jajem”
Miło nam poinformować że konkurs pn. „Wariacje z Jajem” został rozstrzygnięty.
Podsumowanie drugiego cyklu szkoleń w ramach Akademii Producenta
Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w ramach prowadzonej Akademii Producenta na przełomie lutego i marca po raz kolejny zorganizowało cykl szkoleń tematycznych przeznaczonych dla lubuskich producentów, wytwórców, rękodzielników i usługodawców związanych z branżą.
Weź udział w konkursie na ,,Wariacje z jajem”
Zapraszamy serdecznie do udziału w konkursie wielkanocnym pn. „Wariacje z Jajem”
Zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnym szkoleniu organizowanym w ramach Akademii Producenta
Dziś tj. 04 marca rusza rekrutacja na czwarte szkolenie w ramach Akademii Producenta, które odbędzie się w czwartek 11 marca w godzinach 13:00 – 17:00.
Ruszył nabór na szkolenie poświęcone Sprzedaży towarów i usług bez działalności gospodarczej w świetle Ustawy Prawo Przedsiębiorców
Wczoraj tj. 25 lutego ruszyła rekrutacja na trzecie szkolenie w ramach Akademii Producenta, które odbędzie się w czwartek 04 marca w godzinach 14:00 – 18:00.
Marcowe terminy konsultacji z Ekspertem!
W marcu kontynuujemy wtorkowe konsultacje z ekspertem, przeznaczone dla Lubuskich Producentów.
Zapraszamy do wzięcia udziału w naborze na szkolenie, poświęcone Działalności w ramach RHD oraz dopłaty do prowadzenia działalności rolniczej
Dziś tj. 18 lutego rusza rekrutacja na drugie szkolenie w ramach Akademii Producenta, które odbędzie się w czwartek 25 lutego w godzinach 14:00 – 18:00.
Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego podpisało porozumienia z Wojewódzkim Związkiem Pszczelarzy oraz Lubuskim Związkiem Pszczelarzy
Miło nam poinformować, że Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego podpisało porozumienia określające wspólne działania na rzecz Pszczelarzy i produktów pszczelarskich.
Ruszył nabór na szkolenie, poświęcone Dofinansowaniom dla Producentów rozpoczynających i prowadzących działalność
Zapraszamy serdecznie do wzięcia udziału w rekrutacji na pierwsze szkolenie, które odbędzie się 18 lutego w godzinach: 14:00 – 18:00
Zaczynamy kolejny cykl szkoleń w ramach Akademii Producenta
W ramach AKADEMII PRODUCENTA Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego wraz z Radą Programową LCPR pragną zaprosić producentów, wytwórców, rękodzielników i usługodawców związanych z branżą do udziału w szkoleniach organizowanych przez jednostkę.
VII Posiedzenie Rady Programowej LCPR
27 stycznia 2021 roku odbyło się VII Posiedzenie Rady Programowej Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego.
Podpisanie porozumienia z Folwarkiem Zamkowym
Miło nam poinformować, że Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego podpisało porozumienie z Folwarkiem Zamkowym.
Konsultacje prawnicze dla Lubuskich Producentów w 2021 roku!
W Nowym Roku nieustannie Wspieramy Lubuskich Producentów! Kontynuujemy również wtorkowe konsultacje z prawnikiem przeznaczone dla Lubuskich Producentów.
Życzenia Świąteczne od Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego
Życzymy Państwu, aby ten świąteczny, wyjątkowy w tym roku czas upłynął w serdeczności, zdrowiu i spokoju. Dziękujemy wszystkim za owocną współpracę i życzymy lepszego nadchodzącego 2021 roku.
Kosz pełen zdrowia dla Służby Zdrowia
Z radością informujemy, że nasza akcja “Kosz pełen zdrowia dla Służby Zdrowia” ponownie zakończyła się dużym sukcesem.
Najciekawsze odpowiedzi w Konkursie na Ulubionego Producenta Lubuskiego cz.2
Przedstawiamy Państwu kolejne najciekawsze odpowiedzi na nasze pytanie konkursowe: “Dlaczego kupuję produkty regionalne?”
Najciekawsze odpowiedzi w Konkursie na Ulubionego Producenta Lubuskiego cz.1
Przedstawiamy Państwu najciekawsze odpowiedzi na nasze pytanie konkursowe: “Dlaczego kupuję produkty regionalne?”