Zapraszamy na trzeci film stworzony w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni”!
Aktualności
Aktualności
Wywiady przeprowadzone podczas ,,Rarytas Lubuski w kuchni – spotkanie z dziczyzną i rybą” w Agroturystyce Maya w Gorzycy
Zapraszamy serdecznie do obejrzenia wywiadów, przeprowadzonych podczas spotkania kulinarnego ,,Rarytas Lubuski w kuchni – spotkanie z dziczyzną i rybą” w Agroturystyce Maya w Gorzycy.
Zajawka filmu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – chwasty w kuchni, Gospodarstwo Malinówka
Kontynuujemy cykl przygotowań do sezonu z Producentami Lubuskimi!
Drugi film z cyklu pokazów kulinarnych ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – Spotkanie z dziczyzną i rybą; Agroturystyka Maya
Zapraszamy na kolejny film zrealizowany w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni”!
Zajawka filmu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – spotkanie z dziczyzną i rybą, Agroturystyka Maya
Kontynuujemy cykl przygotowań do sezonu z Producentami Lubuskimi!
Pierwszy film z cyklu pokazów kulinarnych ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – Dzień Produktu Regionalnego Folwark Zamkowy Targ Śniadaniowy Żary
Zapraszamy serdecznie do obejrzenia pierwszego filmu z cyklu pokazów kulinarnych ,,Rarytas Lubuski w kuchni”.
Zajawka pierwszego filmu z cyklu pokazów kulinarnych ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – Dzień Produktu Regionalnego, Folwark Zamkowy – Targ Śniadaniowy Żary
Już niedługo rozpocznie się sezon wydarzeń plenerowych, a co za tym idzie więcej możliwości spotkania się i zasmakowania w lubuskich produktach regionalnych.
Nabór do 2 edycji Mapy Lubuskich Producentów – Nawigator Lubuski!
Zapraszamy serdecznie do wypełnienia formularzy zgłoszeniowych do drugiej edycji Mapy Lubuskich Producentów – Nawigator Lubuski. Mapa zostanie wydana w formie drukowanej publikacji i rozpropagowywana wśród mieszkańców województwa lubuskiego.
Życzenia Świąteczne
Życzenia Świąteczne
,,Kosz pełen zdrowia dla służby zdrowia” – Meldujemy wykonanie zadania!
Kosz pełen zdrowia, a w zasadzie kosze pełne produktów regionalnych zostały przekazane do Szpitala Uniwersyteckiego w Zielonej Górze!
Kosz pełen zdrowia dla służby zdrowia
To już czwarty raz, kiedy podczas świąt chcemy podziękować medykom za nierówną walkę z pandemią. W tym celu, tak jak w zeszłym roku chcemy przekazać lekarzom, pielęgniarkom i ratownikom kosz pełen tego, co najlepsze w naszym województwie, czyli lubuskich produktów regionalnych.
Wyniki Konkursu na Ulubionego Producenta Lubuskiego
Ogłaszamy wyniki konkursu na ULUBIONEGO PRODUCENTA LUBUSKIEGO 2021 ROKU!
Konferencja prasowa podsumowująca działania na rzecz środowiska pszczelarskiego
W dniu dzisiejszym – 8 grudnia 2021 roku odbyła się konferencja prasowa, podsumowująca działania Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego na rzecz środowiska pszczelarskiego w 2021 roku.
Konferencja prasowa akcji ,,Wspieraj Lubuskich Producentów. Kupuj lokalnie”
W dniu dzisiejszym – 6. grudnia 2021 roku odbyła się konferencja prasowa z udziałem Wicemarszałka Województwa Lubuskiego Pana Stanisława Tomczyszyna, Dyrektora Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego Pana Jacka Urbańskiego oraz właściciela masarni Salcum-Fixum Pana Jarosława Szlachetko.
II edycja Konkursu na Ulubionego Producenta Lubuskiego
Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego ogłasza II edycję Konkursu na Ulubionego Producenta Lubuskiego, organizowanego w ramach akcji ,,Wspieraj Lubuskich Producentów. Kupuj lokalnie”.
X Posiedzenie Rady Programowej Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego
Spotkanie odbyło się w Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze. Na posiedzeniu prowadzonym przez Wiceprzewodniczącego – Pana Jarosława Szlachetko obecnych było 13 Członków Rady.
Rękodzielniku! Weź udział w konkursie pn. ,,Wariacje z Bombką”
Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego z siedzibą w Zielonej Górze mając na celu, popularyzację twórczości rękodzielniczej, propagowanie tradycji i folkloru związanego ze Świętami Bożego Narodzenia organizuje konkurs „Wariacje z Bombką”.
,,Rarytas Lubuski w kuchni” spotkanie z gęsiną
W środę 10 listopada Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego zorganizowało szóste, ostatnie w tym roku spotkanie z cyklu „Rarytas Lubuski w kuchni”. Spotkanie odbyło się w Gospodarstwie Rolno-Agroturystycznym „Dereniówka” w Lubiechni Wielkiej.
Konferencja pszczelarska w Gorzowie Wielkopolskim
W sobotę 23 października w Auli Akademii im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie Wielkopolskim odbyła się Konferencja pszczelarska organizowana przez Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Gorzowie Wielkopolskim i Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego.
Strefa Produktu Regionalnego podczas Jarmarku Winobraniowego
W dniach 04 – 12 września br. w Zielonej Górze odbywał się Jarmark Winobraniowy, podczas którego Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego organizowało Strefę Produktu Regionalnego.
Tytuły “Ambasador” Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego rozdane podczas XXII Lubuskiego Święta Plonów w Żaganiu
05 września podczas XXII Lubuskiego Święta Plonów w Żaganiu, czyli dożynek wojewódzkich na scenie wręczone zostały wyjątkowe wyróżnienia – „Ambasadory” Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego.
Strefa Produktu Regionalnego podczas XXII Lubuskiego Święta Plonów
05 września podczas XXII Lubuskiego Święta Plonów w Żaganiu, czyli Dożynek wojewódzkich Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego zorganizowało Strefę Produktu Regionalnego.
Strefa Produktu Regionalnego podczas Jarmarku Winobraniowego 2021
Dni Miasta Zielona Góra WINOBRANIE 2021 trwają w najlepsze, a przy nich Strefa Produktu Regionalnego Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego.
Strefa Produktu Regionalnego podczas Święta Miodu
W niedzielę 22.08 w Muzeum Etnograficznym w Zielnej Górze-Ochli odbyło się Święto Miodu, coroczne wydarzenie organizowane przez Muzeum Etnograficzne prezentujące pszczelarzy z województwa, paletę ich produktów oraz inne produkty regionalne i lokalne.
Rarytas Lubuski w kuchni – Rarytas w sadzie – przepisy na dania z wykorzystaniem owoców, warzyw, kaczki oraz ryby
11 sierpnia 2021 roku w Pałacu w Solnikach odbył się pokaz kulinarny, przygotowywany w ramach spotkania ,,Rarytas w Sadzie” w ramach cyklu kulinarnego ,,Rarytas Lubuski w kuchni”.
Strefa Produktu Regionalnego podczas Dożynek Diecezjalnych w Rokitnie
Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego podczas Dożynek zorganizowało Strefę Produktu Regionalnego, w której wystawili się: Urszula Szadyko Art-Viki Gospodarstwo Pasieczne Laudaccy Pracownia Florystyczna Grażyna Głowaczewska, Pasieka Trzebiszewo, Rozetta Filipek, Gospodarstwo Rolne Wiesław Dudek, Gospodarstwo Rolne Henryk Sondej, Rol-Mar Tradycyjne Wędzonki, Koziarnia Włostów oraz Pani Anna Urbańska z Pracowni Chleba Tradycja.
Rarytas Lubuski w sadzie
11 sierpnia 2021 roku odbyło się piąte spotkanie w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni”.
Warsztaty z Pasieką Alek
Zapraszamy serdecznie do naboru na warsztaty z Producentem Regionalnym, organizowane we współpracy z Twój Zielony Targ!
Rarytas nad Odrą
9 lipca 2021 roku w Porcie w Cigacicach odbyło się czwarte spotkanie w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – Rarytas nad Odrą.
Rarytas Lubuski w kuchni – przepisy na dania z wykorzystaniem wołowiny, warzyw i ziół
Pokaz kulinarny, przygotowany w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” w Przystań Tu w Cigacicach obfitował w dania kuchni ekologicznej.
Rarytas Lubuski w kuchni – przepisy na wykorzystanie chwastów w kuchni oraz podsumowanie warsztatów w Gospodarstwie Malinówka
Pokaz kulinarny, przygotowywany podczas cyklu kulinarnego Rarytas Lubuski w kuchni w Gospodarstwie Malinówka obfitował w dania kuchni wegetariańskiej.
Warsztaty organizowane przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego oraz Twój Zielony Targ
Pierwsze warsztaty z Producentem Regionalnym, organizowane we współpracy z Twój Zielony Targ za nami!