Dziś 15. czerwca 2022 roku w Dąbiu odbywa się kolejne spotkanie kulinarne w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni”!
Aktualności
Aktualności
Misja gospodarcza do Grecji – Kreta – 25-29.07.2022
Zapraszamy lubuskie firmy, szczególnie z branży spożywczej i branż komplementarnych, przemysłu HoReCa oraz e-commerce do udziału w misji gospodarczej do Grecji – Kreta w dniach 25-29 lipca 2022 r.
XXII edycja Wojewódzkiego Konkursu Ekologicznego ,,Pszczelarstwo w Polsce” rozstrzygnięta!
W dniu 02. czerwca poznaliśmy laureatów konkursu XXII edycji Wojewódzkiego Konkursu Ekologicznego ,,Pszczelarstwo w Polsce”, wyłonionych wśród uczestników szkół podstawowych, gimnazjalnych oraz średnich. 15 najlepszych uczniów spośród 400 uczestników otrzymało nagrody związane z branżą pszczelarską.
Otwarcie Targu nad Jeziorem
W dniu 29 maja 2022 roku odbył się pierwszy Targ Nad Jeziorem w Kłodawie organizowany przez właścicieli Twojego Zielonego Targu w Zielonej Górze.
Warsztaty ,,Aromatyczne metody parzenia kawy”
W najbliższą niedzielę odbędą się kolejne warsztaty z Producentem Regionalnym, organizowane we współpracy z Twoim Zielonym Targiem zapraszamy na warsztaty, dzięki którym zapoznanie się z aromatycznymi metodami palenia kawy.
Pierwsze tegoroczne spotkanie kulinarne w ramach cyklu ,,Rarytas w kuchni” – Rarytas w Mierzęcinie
18 maja w Pałacu Mierzęcin odbyło się pierwsze tegoroczne spotkanie kulinarne w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – Rarytas w Mierzęcinie.
Ruszył nabór na czwarte szkolenie ONLINE dla producentów lubuskich z serii pt. „Cykl szkoleń wiosennych”
Ruszył nabór na czwarte szkolenie ONLINE dla producentów lubuskich z serii pt. „Cykl szkoleń wiosennych”
Film ze spotkania wielkanocnego dla Ukrainy
Tydzień temu (21 kwietnia) Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego, Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego, Regionalne Centrum Animacji Kultury oraz Grupa Uchodźców z Ukrainy zorganizowali spotkanie wielkanocne dla obywateli Ukrainy.
Spotkanie wielkanocne dla społeczności z Ukrainy
W dniu wczorajszym (21 kwietnia) odbyło się spotkanie wielkanocne dla obywateli Ukrainy zorganizowane przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego, Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego, Regionalne Centrum Animacji Kultury oraz Grupę Uchodźców z Ukrainy.
Nabór na trzecie szkolenie w ramach ,,Cyklu szkoleń wiosennych”
Już dziś 22 kwietnia rozpoczynamy nabór na trzecie bezpłatne szkolenie z serii szkoleń pt. ,,Cykl szkoleń wiosennych” w ramach Akademii Producenta, które odbędzie się w formie online we wtorek 28 kwietnia w godzinach 14:00-18:00.
Lawendowy Powiew Wiosny – Warsztaty ze Świecami w puszce
W najbliższą niedzielę wraz z Twój Zielony Targ zapraszamy na warsztaty, dzięki którym stworzycie samodzielnie zapach tegorocznej wiosny!
Życzenia Wielkanocne
Życzenia Wielkanocne
Lubuscy Producenci Ukrainie!
Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w ramach zbliżających się Świąt Wielkanocnych (w obrzędzie prawosławnym przypadają tydzień później niż nasze) organizuje akcję: Lubuscy Producenci Ukrainie.
Nabór na drugie szkolenie w ramach ,,Cyklu szkoleń wiosennych”
Już dziś 11 kwietnia rozpoczynamy nabór na drugie bezpłatne szkolenie z serii szkoleń pt. ,,Cykl szkoleń wiosennych” w ramach Akademii Producenta, które odbędzie się w formie online w czwartek 21 kwietnia w godzinach 14:00-18:00.
Pierwsze szkolenie z “Cyklu szkoleń wiosennych”
W dniu dzisiejszym Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego organizuje pierwsze szkolenie z “Cyklu szkoleń wiosennych” w ramach Akademii Producenta LCPR.
Strefa Produktu Regionalnego na Kaziukach
Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego zaprasza do Strefy Produktu Regionalnego na Kaziukach w Ochli.
Film z warsztatów “BąŻur, Kisimy Żur” z Gospodarstwem Malinówka
Zapraszamy Was do obejrzenia materiału filmowego z niedzielnych warsztatów z Malinówka organizowanych przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego przy współpracy z Twój Zielony Targ na terenie Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze – Ochli.
Rozstrzygnięcie konkursu na “Wariacje Wielkanocne”
Miło nam poinformować że konkurs „Wariacje Wielkanocne” został rozstrzygnięty.
Rozpoczynamy cykl warsztatów z producentami regionalnymi w roku 2022
W niedzielę 27 marca Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego we współpracy z Twój Zielony Targ na terenie Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze – Ochli rozpoczęło cykl warsztatów z producentami regionalnymi w roku 2022.
Ruszył nabór na pierwsze szkolenie ONLINE dla producentów lubuskich z serii pt. „Cykl szkoleń wiosennych”
Już dziś 25 marca rozpoczynamy nabór na pierwsze bezpłatne szkolenie z serii szkoleń pt. ,,Cykl szkoleń wiosennych” w ramach Akademii Producenta, które odbędzie się w formie online we wtorek 5 kwietnia w godzinach 14:00-18:00.
Wywiad w Dereniówce
Zapraszamy serdecznie do obejrzenia wywiadu, przeprowadzonego podczas spotkania kulinarnego ,,Rarytas Lubuski w kuchni – spotkanie z gęsiną” w Gospodarstwie Agroturystycznym Dereniówka w Lubiechni Wielkiej.
PRODUCENCIE, ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W BEZPŁATNYCH SZKOLENIACH !
Wzorem lat ubiegłych Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w ramach Akademii Producenta organizuje bezpłatne szkolenia pn. „Cykl szkoleń wiosennych” i zaprasza producentów, wytwórców, rękodzielników i usługodawców związanych z branżą do wzięcia w nich udziału.
BąŻur kisimy żur! – Warsztaty z Malinówką
Dziś zapraszamy Was na pierwsze tegoroczne warsztaty, które odbędą się już w najbliższą niedzielę – 27. marca w Chacie Chotków na terenie Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze – Ochli, a poprowadzi je …. Magda Z Malinówki oraz Sylwester Świderscy z Gospodarstwa Malinówka.
Ostatni film z cyklu pokazów kulinarnych ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – Spotkanie z gęsiną; Gospodarstwo Dereniówka
Zapraszamy na ostatni film stworzony w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni”!
Zajawka filmu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – Spotkanie z gęsiną, Gospodarstwo Dereniówka
W ubiegłym tygodniu mieliście możliwość obejrzenia filmu z pokazu kulinarnego w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni – Rarytas w sadzie”, który odbył się 11 sierpnia 2021 roku w Pałacu w Solnikach
Wywiady przeprowadzone podczas spotkania ,,Rarytas Lubuski w kuchni – Rarytas w sadzie” w Pałacu w Solnikach
Zapraszamy serdecznie do obejrzenia wywiadów, przeprowadzonych podczas spotkania kulinarnego ,,Rarytas Lubuski w kuchni – Rarytas w sadzie” w Pałacu w Solnikach.
Piąty film z cyklu pokazów kulinarnych ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – Rarytas w Sadzie; Pałac w Solnikach
Zapraszamy na piąty film stworzony w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni”!
Ogłaszamy konkurs na ,,WARIACJE WIELKANOCNE”!
Ogłaszamy konkurs na ,,Wariacje Wielkanocne”!
Zajawka filmu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – Rarytas w Sadzie, Pałac w Solnikach
Kontynuujemy cykl przygotowań do sezonu z Producentami Lubuskimi!
Czwarty film z cyklu pokazów kulinarnych ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – Rarytas nad Odrą; Przystań Tu
Zapraszamy na czwarty film stworzony w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni”!
Zajawka filmu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – Rarytas nad Odrą, Przystań Tu
Kontynuujemy cykl przygotowań do sezonu z Producentami Lubuskimi!
Wywiady przeprowadzone podczas ,,Rarytas Lubuski w kuchni – chwasty w kuchni” w Gospodarstwie Malinówka
Zapraszamy serdecznie do obejrzenia wywiadów, przeprowadzonych podczas spotkania kulinarnego ,,Rarytas Lubuski w kuchni – chwasty w kuchni” w Gospodarstwie Malinówka w Drągowinie.