Aktualności

Jesteś tutaj: Start / Aktualności

Aktualności

VIII Wielkie Łowy w Puszczy Żagańskiej

VIII Wielkie Łowy w Puszczy Żagańskiej

W niedzielę 23 października na terenie Żagańskiego Pałacu Kultury w Żaganiu Zarząd Okręgowy Polskiego Związku Łowieckiego w Zielonej Górze zorganizował „VIII Wielkie Łowy w Puszczy Żagańskiej”, a przy współpracy z Lubuskim Centrum Produktu Regionalnego w trakcie wydarzenia ofertę swoich produktów mogli zaprezentować lubuscy producenci lokalni.

Udział LCPR w VII Sejmiku Turystycznym

Udział LCPR w VII Sejmiku Turystycznym

19 października 2022 Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego wzięło udział w VII Sejmiku Turystycznym organizowanym przez Lubuską Regionalną Organizację Turystyczną LOTUR w ramach lubuskich obchodów Światowego Dnia Turystyki – ,,Nowe podejścia do turystyki”.

Konferencja prasowa w ,,Gościńcu u Deców”

Konferencja prasowa w ,,Gościńcu u Deców”

W dniu dzisiejszym, w Kargowej Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego zorganizowało konferencję prasową, poświęconą niedawno otwartej restauracji, serwującej dania z wykorzystaniem produktów regionalnych. Głównym produktem królującym w karcie jest dziczyzna.

Miodobranie z udziałem Lubuskich Pszczelarzy

Miodobranie z udziałem Lubuskich Pszczelarzy

W dniu 17 września w Zaborze Lubuski Związek Pszczelarzy wraz z Lubuskim Centrum Produktu Regionalnego zorganizowało w Lubuskie Centrum Winiarstwa III Lubuskie Miodobranie czyli święto lubuskich pszczelarzy i płynnego złota czyli naszego lubuskiego miodu.

Dożynki Diecezjalne w Rokitnie

Dożynki Diecezjalne w Rokitnie

15 sierpnia Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego zorganizowało Strefię Produktu Regionalnego podczas Dożynek Diecezjalnych, które odbywały się w Rokitnie na terenie Sanktuarium Matki Bożej Cierpliwie Słuchającej.

Materiały filmowe ,,Rarytas przy grillu”

Materiały filmowe ,,Rarytas przy grillu”

Czwarte i ostatnie spotkanie kulinarne w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – ,,Rarytas przy grillu” odbyło się 22. czerwca w Sivy Dym Grill&Chill w Sulechowie – miejsca prowadzonego przez producentów wędlin Salcum-Fixum.

Materiały filmowe ,,Rarytasik Lubuski”

Materiały filmowe ,,Rarytasik Lubuski”

Drugie spotkanie w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – ,,Rarytasik Lubuski” odbył się 8. czerwca w Restauracji ViaVilla w Nowym Kramsku. Wydarzenie skierowane było do najmłodszych koneserów produktów regionalnych.

Skip to content