Aktualności

Jesteś tutaj: Start / Aktualności

Aktualności

V Posiedzenie Rady Programowej LCPR

V Posiedzenie Rady Programowej LCPR

Dnia 26 sierpnia 2020 roku w Muzeum Etnograficznym w Zielonej Górze-Ochli odbyło się drugie w tym roku Posiedzenie Rady Programowej Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego. Obradom przewodniczył Pan Tadeusz Woźniak – Sekretarz Rady Programowej LCPR.

LCPR na wydarzeniu – Dobre, smaczne, bo Lubuskie!

LCPR na wydarzeniu – Dobre, smaczne, bo Lubuskie!

19 lipca w niedzielę Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego wzięło czynny udział w wydarzeniu pn. Dobre, smaczne, bo Lubuskie organizowanym przez Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze – Ochli. Wydarzenie odbyło się w zabytkowej przestrzeni plenerowej Muzeum.

Wywiad w Radiu Zachód

Wywiad w Radiu Zachód

Zapraszamy do wysłuchania wywiadu przeprowadzonego w Radiu Zachód z Panią Jadwigą Błoch – Prezes Lubuskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej LOTUR oraz Panem Jackiem Urbańskim – Dyrektorem Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze. Wywiad poświęcony głównie turystyce, również turystyce kulinarnej w województwie lubuskim.

Konkurs Kulinarny “Tradycyjne Lubuskie”

Konkurs Kulinarny “Tradycyjne Lubuskie”

W niedzielę 21.06.2020r. w Muzeum Etnograficznym w Zielonej Górze-Ochli odbyła się pierwsza edycja Konkursu Kulinarnego pn. „Tradycyjne Lubuskie”. Konkurs miał wyłonić wyjątkowe produkty regionalne oraz potrawę, która zostanie przygotowana w oparciu o tradycyjne receptury i lokalne surowce.

#KupujLokalnieChallenge

#KupujLokalnieChallenge

Prezes Lubuskiej Izby Rolniczej – Pan Stanisław Myśliwiec wykonał zadanie, do którego został nominowany przez Wicemarszałka Województwa Lubuskiego – Pana Stanisława Tomczyszyna.

Kupuj Lokalnie Chellenge!

Kupuj Lokalnie Chellenge!

Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze rozszerza prowadzoną akcję „Wspieraj lubuskich producentów, kupuj lokalnie” o “Kupuj Lokalnie Challenge“.

Wspierajmy Lubuskich Producentów, kupujmy lokalnie – podziękowanie

Wspierajmy Lubuskich Producentów, kupujmy lokalnie – podziękowanie

Przedstawiciele Prezydium Rady Programowej działającej przy Lubuskim Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze – Pani Grażyna Dereń i Pan Czesław Towpik w imieniu Producentów Lubuskich złożyli podziękowania biskupowi Tadeuszowi Lityńskiemu za zaangażowanie się i pomoc w rozpropagowaniu akcji „Wspieraj Lubuskich producentów, kupuj lokalnie”.

Certyfikat – Producent Lubuski – zapraszamy do wysyłania zgłoszeń

Certyfikat – Producent Lubuski – zapraszamy do wysyłania zgłoszeń

Szanowni Państwo, jeśli produkujecie i prowadzicie działalność w województwie lubuskim, chcecie wzmocnić swoją pozycję rynkową, utożsamiacie się z regionem, z Ziemią Lubuską, chcecie wzbudzić większe zainteresowanie swoimi produktami wśród potencjalnych konsumentów to jesteście Państwo pretendentami do uzyskania Certyfikatu Producent Lubuski.

Zapraszamy do wsparcia akcji prowadzonej przez Caritas

Zapraszamy do wsparcia akcji prowadzonej przez Caritas

Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze w odpowiedzi na prośbę skierowaną przez Caritas Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej apeluje o zgłaszanie się osób/firm, które chciałyby się przyłączyć do działań prowadzonych przez Caritas i zechciały przekazać warzywa (pomidory, ogórki, rzodkiew) lub owoce (jabłka, gruszki) do żywnościowych paczek dla samotnych seniorów.

O Bazarku Lubuskim w TVP3 Gorzów Wielkopolski

O Bazarku Lubuskim w TVP3 Gorzów Wielkopolski

Uruchomiona przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze grupa Bazarek Lubuski pomaga przedsiębiorcom z Województwa Lubuskiego w sprzedaży produktów regionalnych i lokalnych, a zainteresowanym klientom w ich kupnie.

O Bazarku Lubuskim w Radiu Zachód

O Bazarku Lubuskim w Radiu Zachód

Dyrektor Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze – Pan Jacek Urbański opowiedział na antenie Radia Zachód o Bazarku Lubuskim – portalu stworzonym przez LCPR na potrzeby producentów lubuskich. Grupa zyskuje coraz więcej producentów regionalnych i lokalnych oraz zainteresowanych ich produktami klientów.

Jak wybrać najlepszy miód?

Jak wybrać najlepszy miód?

Przygotowaliśmy dla Państwa małą ściągawkę o tym, który miód będzie najlepszy oraz gdzie bezpiecznie zakupić produkty pszczele – po te i inne ciekawe informacje – zapraszamy na nasz profil LCPR na Facebooku i na grupę Bazarek Lubuski – gdzie pojawia się coraz więcej ofert lokalnych producentów.

Kosz wielkanocny pełen zdrowia dla służby zdrowia

Kosz wielkanocny pełen zdrowia dla służby zdrowia

35 słoików miodu, 24 butelki oleju lnianego, 26 butelek wina, 5 kg szynki, 8 kg nabiału, 10 słoików oleju kokosowego, babki wielkanocne, serniki, baranki, podpiwek, piwo rzemieślnicze, mieszanki ziół; te wszystkie produkty znalazły się w koszu wielkanocnym pełnym zdrowia dla służby zdrowia.

Skip to content