Nabór na warsztaty na godzinę 13:00 zakończony!
Zapraszamy na zapisy na darmowe warsztaty, które odbędą się 27 października 2024 roku na Twoim Zielonym Targu (Ochla – Muzealna 5, Zielona Góra).
UWAGA!
W warsztatach uczestniczyć mogą dorośli oraz dzieci od 7 roku życia, którym będzie towarzyszyć zgłoszony w formularzu opiekun (prosimy o wypełnienie jednego formularza).
Każdy uczestnik może wziąć udział w maksymalnie 3 warsztatach w danym roku kalendarzowym. Zapisując się na kolejne warsztaty Uczestnik trafia na listę rezerwową.
Temat warsztatów: „Jesienne drożdżówki”
Termin warsztatów: 27.10.2024 r.
Godzina: 13:00
Miejsce warsztatów: Twój Zielony Targ Ochla – Zielonogórska 5, Zielona Góra – Chata Chotków.
Prowadzący: Marcelina Sikorska – Zdrowy Bochen
Zdrowy Bochen to domowa piekarnia, która powstała w 2018 roku, w Zielonej Górze. Jest owocem pasji i zamiłowania do dobrego, zdrowego i samodzielnie wypiekanego pieczywa. Intencją właścicielki od początku jest pieczywo, które pomaga w utrzymaniu zdrowej diety, która dla każdego z nas może być inna. Stąd w ofercie zarówno chleby z mąk pełnoziarnistych, jasnych oraz bezglutenowych.
Szczególną uwagę zwracam na jakość mąk oraz kasz, z których wypiekam.
Wraz z mąkami najważniejszym składnikiem wypieków jest zakwas. Do jego jakości przykładam szczególną uwagę. W piekarni nie stosuję, żadnych przyspieszaczy ani polepszaczy. W wyrastaniu chlebów najważniejszy jest czas i temperatura.
Powierzchnia komór pieca jest z kamienia szamotowego, który powoduje, że smak chlebów wiejskich, bagietek czy ciabatt przenosi nas do smaków dzieciństwa albo wspomnień z wakacji na wsi.
Chleby foremkowe wypiekane są w najwyższej klasy formach kwasoodpornych, które posiadają atesty do kontaktu z kwaśną żywnością. Formy te nie reagują z ciastem, które w nich wyrasta, tym samym nie mają wpływu na smak czy zapach pieczywa.
Zdrowy Bochen ma status producenta regionalnego, a w 2020 właścicielka otrzymała tytuł Ulubionego Producenta Regionalnego w konkursie organizowanym przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego. W 2021 roku zajęła 2 miejsce, w 2022 roku otrzymała wyróżnienie, a w 2023 zajęła 3 miejsce.
Również w 2023 roku otrzymała statuetkę Biznes Wrażliwy Społecznie za działalność na rzecz zbiórek dla potrzebujących.
We wrześniu 2024, podczas imprezy z okazji 10-lecia Twojego Zielonego Targu uzyskała 1 miejsce w konkursie na Ulubionego Wystawcę Targu.
Piekarnia stara się poszerzać ofertę o kolejne ciekawe wypieki, jednak najważniejszym celem jest utrzymanie jakości pieczywa. Zadowolenie naszych klientów jest dla nas najważniejsze.
Sprzedaż prowadzimy przez stronę www.zdrowybochen.pl (dostawa na terenie Zielonej Góry jest darmowa) oraz w sklepach, z którymi współpracujemy (lista sklepów znajduje się na stronie w zakładce Informacje).
Każdy uczestnik warsztatów otrzymuje:
- własnoręcznie przygotowane drożdżówki
- ulotkę z przepisami na przygotowywane dania
UWAGA!
Każdy uczestnik jest zobowiązany do wysłania osobnego zgłoszenia (jedno zgłoszenie nie stanowi rezerwacji miejsc dla większej ilości uczestników!).
Wysłanie zgłoszenia nie jest jednoznaczne z udziałem w warsztatach ze względu na ograniczoną ilość miejsc.
Organizator będzie kontaktował się z osobami zakwalifikowanymi telefonicznie.