Kochani, witamy się w niedzielę z Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze – Ochli, gdzie rozpoczynamy pierwszą turę warsztatów z producentem regionalnym Sekrety Neapolu i wygniatamy Lubuską pizzę z duszą!
Pan Łukasz Skiba z Sekrety Neapolu pokaże jak przygotować, wyrabiać ciasto, które będzie lekkostrawne po wypieczeniu.
Do pizzy dodajemy najlepsze, regionalne produkty np. kaszanką i baleron od Salcum-Fixum dodajemy też dynie!
W Chacie Chotków pachnie niesamowicie! Pewnie zapachy rozchodzą się po Twój Zielony Targ.
Pamiętajcie, że na każdym targu możecie skosztować pizzy od Sekrety Neapoluu w ich Food trucku.
Zapraszamy zapisanych warsztatowców na godzinę 11:30 i 13:00, a chętnych na podglądanie ich zmagań w robieniu najlepszej lubuskiej pizzy z regionalnymi dodatkami!
Dziękujemy uczestnikom za udział w warsztatach, Panu Łukaszowi z Sekrety Neapolu za przygotowanie warsztatów, wspaniałą atmosferę, ogrom wiedzy, uśmiech i najlepszą pizzę!
Było smacznie, wesoło i inspirująco!
Do zobaczenia na kolejnych warsztatach pod koniec października!