Ser typu bundz podpuszczkowy z ziołami – warsztaty z Qzko

Ogłaszamy nabór na kolejne warsztaty z Producentami Regionalnymi!

W najbliższą niedzielę wraz z Twój Zielony Targ zapraszamy na warsztaty, dzięki którym stworzycie samodzielnie ser typu bundz podpuszczkowy z ziołami według Qzko

Czy wiecie, że ser kozi jest lekkostrawny i dużo łatwiej przyswajalny, niż te same wyroby z mleka krowiego?

Mleko i sery kozie dostarczają mnóstwo witamin i łatwo przyswajalnych pierwiastków niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego, a także zawierają dużo mniej laktozy!

Te i inne ciekawostki na temat mleka i sera koziego i ich właściwości zdradzi Wam właściciel Gospodarstwa Qzko, który poprowadzi najbliższe warsztaty!

 

➡️ Kiedy?

31 lipca w godzinach 10:00, 11:30, 13:00

 

➡️ Gdzie?

Chata Chotków na terenie Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze – Ochli

 

➡️ Na warsztaty obowiązują zapisy: https://lcpr.pl/warsztaty/

 

Warsztaty bezpłatne!

 

Zapraszamy wszystkich dorosłych

 

Do zobaczenia!

Organizatorzy: Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego Twój Zielony Targ