Ogłaszamy nabór na kolejne warsztaty z Producentami Regionalnymi!
W najbliższą niedzielę wraz z Twój Zielony Targ zapraszamy na warsztaty, dzięki którym stworzycie samodzielnie ser typu bundz podpuszczkowy z ziołami według Qzko
Czy wiecie, że ser kozi jest lekkostrawny i dużo łatwiej przyswajalny, niż te same wyroby z mleka krowiego?
Mleko i sery kozie dostarczają mnóstwo witamin i łatwo przyswajalnych pierwiastków niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego, a także zawierają dużo mniej laktozy!
Te i inne ciekawostki na temat mleka i sera koziego i ich właściwości zdradzi Wam właściciel Gospodarstwa Qzko, który poprowadzi najbliższe warsztaty!
➡️ Kiedy?
31 lipca w godzinach 10:00, 11:30, 13:00
➡️ Gdzie?
Chata Chotków na terenie Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze – Ochli
➡️ Na warsztaty obowiązują zapisy: https://lcpr.pl/warsztaty/
Warsztaty bezpłatne!
Zapraszamy wszystkich dorosłych
Do zobaczenia!
Organizatorzy: Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego Twój Zielony Targ