Trzecie spotkanie w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – ,,Rarytas w Dabiu. Leśne opowieści” odbył się 15. czerwca w Restauracji na terenie Kompleksu Wypoczynkowego TEMAR w Dąbiu.
Szefowa kuchni tamtejszej Restauracji – Pani Małgorzata Sadowska przygotowała dania na bazie dziczyzny, kiszonek, warzyw i ziół od lokalnych producentów.
Był to ukłon w stronę produktów z lubuskich lasów i jezior.
Zapraszamy do zapoznania się z materiałami filmowymi z wydarzenia:
Zapowiedź filmu ,,Rarytas w Dąbiu. Leśne opowieści.”:
Przepis na pasztet z bażanta na galaretce z pędów sosny:
Przepis na krem z topinamburu krem z topinamburu z pesto z mniszka lekarskiego i młodej pokrzywy:
Przepis na zraz z jelenia w sosie jałowcowo-porterowym:
Przepis na Akacjowy Arkas (Panna Cotta) z rabarbarowym musem i likierem Kontuszówka:
Reportaż z pokazu kulinarnego ,,Rarytas w Dąbiu. Leśne opowieści.”: