Prezentujemy Wam przepisy z wczorajszego wydarzenia “Rarytas przy grillu” czyli ostatniego spotkania kulinarnego z cyklu “Rarytas Lubuski w kuchni”.
Rarytas w Sivy Dym Grill & Chill w Sulechowie obfitował w najlepsze jakościowo produkty od gospodarzy Salcum-Fixum.
Szef Kuchni Dawid Szkudlarek Chef zaprezentował dania:
Chłodnik z ogórka z podpłomykiem z kaszanką
Krem z młodego szczawiu
Policzki wieprzowe w sosie
Ciasto czekoladowe z kawą.
Do zaprezentowanych dań podano: piwo regionalne od Browar Odrzański oraz paletę różnorodnych win od Winnica Cantina, Winnogóra – Winnica w Ogrodzie, Winnica Pod Winną Górą.
Do deseru podano również pyszną kawę od Progusta Rzemieślnicza Palarnia Kawy.
Goście na pożegnanie otrzymali Rarytasy Lubuskie pełne wyjątkowych produktów od Salcum-Fixum, Naturalny Olej lubuski, Browar Odrzanski, oraz rękodzieła od Spod Hebelka i DREVA.
Dziękujemy za wszystkie tegoroczne spotkania z cyklu “Rarytas Lubuski w kuchni”, miłe podziękowania i pozytywny odbiór naszych działań.