“Rarytas przy grillu” – ostatnie spotkanie kulinarne z cyklu “Rarytas Lubuski w kuchni”.

Prezentujemy Wam przepisy z wczorajszego wydarzenia “Rarytas przy grillu” czyli ostatniego spotkania kulinarnego z cyklu “Rarytas Lubuski w kuchni”.

Rarytas w Sivy Dym Grill & Chill w Sulechowie obfitował w najlepsze jakościowo produkty od gospodarzy Salcum-Fixum.

Szef Kuchni Dawid Szkudlarek Chef zaprezentował dania:

Chłodnik z ogórka z podpłomykiem z kaszanką
Krem z młodego szczawiu
Policzki wieprzowe w sosie
Ciasto czekoladowe z kawą.

Do zaprezentowanych dań podano: piwo regionalne od Browar Odrzański oraz paletę różnorodnych win od Winnica CantinaWinnogóra – Winnica w OgrodzieWinnica Pod Winną Górą.

Do deseru podano również pyszną kawę od Progusta Rzemieślnicza Palarnia Kawy.

Goście na pożegnanie otrzymali Rarytasy Lubuskie pełne wyjątkowych produktów od Salcum-FixumNaturalny Olej lubuskiBrowar Odrzanski, oraz rękodzieła od Spod Hebelka i DREVA.

Dziękujemy za wszystkie tegoroczne spotkania z cyklu “Rarytas Lubuski w kuchni”, miłe podziękowania i pozytywny odbiór naszych działań.