18 czerwca Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego zorganizowało Strefę Produktu Regionalnego w Rokitnie podczas obchodów jubileuszowo-odpustowych na terenie Sanktuarium NMBCS w Rokitnie
Konsumenci mogli korzystać z ofert lubuskich producentów, którzy przygotowują swoje produkty specjalnie dla szerokiego grona odwiedzających Strefę.
Do nabycia były:
– miody od Pasieki Trzebiszewo Państwa Jurek, Pasieki Produkcyjnej Państwa Kaczmarczyk, Pasieki Państwa Laudackich, Kubusiowa Pasieki Państwa Owad;
– oleje i olejki od Oleje Mycielin Państwa Towpik;
– dania gotowe od KGW Kiełczanie z Kiełcza;
– mięso i dziczyzna od firmy Leśniczówka Pana Zbigniewa Winnickiego;
– syropy ziołowe i przetwory od firmy Syropy Ziołowe GT Genowefa Tejman;
– pieczywo i wyroby cukiernicze od Piekarni-cukierni Anters Państwa Antczak;
– rękodzieło od firm Ala mi Uszyje Pani Aliny Michalec, Art-Viki Pani Urszuli Szadyko, Pracownia Florystyczna Pani Grażyny Głowaczewskiej, Świece w Puszce Pani Anny Zielińskiej