Przetwórstwo Mięsne Motyka

Przetwórstwo Mięsne Motyka

Przetwórstwo Mięsne Motyka

  • Imię i nazwisko:

    Zbigniew Motyka

  • Ulica:

    Szkolna 18

  • Miejscowość:

    Żagań

Dostępność produktów:

  • Żary – Targowisko Miejskie, ul.Lotników – Wt-Pt od 8:00 do 16:00 Sb od 8:00 do 14:00
  • Żary – ul. Chrobrego 5 –  Wt-Pt od 8:00 do 17:00 Sb od 8:00 do 14:00
  • Żagań – ul. II Armii Wojska Polskiego- Wt-Pt od 8:00 do 15:00, Sb od 8:00 do 14:00
  • Żagań – Targowisko Miejskie, ul.Sportowa – Wtorek, Piątek,Sobota od 7:30 do 12:00
  • Żagań – ul.Warszawska- Środa od 8:30 do 14:30
  • Szprotawa- Targowisko Miejskie, ul.Targowa- Czwartek,Piątek od 8:00 do 15:00
  • Głogów – Targowisko Miejskie, ul.Kazimierza Sprawiedliwego – Wtorek, Piątek od 8:00 do 12:00
  • Nowa Sól -Targowisko Miejskie, ul.Królowej Jadwigi- Środa,Piątek od 7:30 do 12:00
  • Kożuchów – Targowisko Miejskie, ul.Kolorowa – Czwartek,Sobota od 7:30 do 12:00
  • Sulechów – Targowisko Miejskie, ul.Jana Pawła II – Czwartek, Sobota od 8:00 do 12:30
  • Nowogród Bobrzański – Plac przy ul.Słowackiego – Czwartek od 8:00 do 12:00
  • Zielona Góra – Lubuska Spiżarnia, ul.Fabryczna 13b – Sobota od 8:00 do 12:00
  • Wrzesiny- ul.Szkolna 18 – Pn-Pt od 6:30 do 15:00

Rodzaj wytwarzanych produktów:

  • wyrób wędlin tradycyjnych
  • w ofercie jest około 40 produktów dostępnych przez cały rok. Wszystkie dostępne na www.masarnia-motyka.pl

Opis działalności:

TRADYCJA

Masarnia już od 1989 roku zajmuje się wyrobem wędlin tradycyjnych najwyższej jakości. Siedzibą jest wieś Wrzesiny, w województwie lubuskim. To tutaj sięgają korzenie i tradycje rodzinne, które dały początek tej wielkiej przygody ze sztuką masarską. W otoczeniu natury i zieleni, daleko od zgiełku miasta i wszelkich zanieczyszczeń.

ŚWIEŻOŚĆ

Wszyscy wiedzą jak ważna jest świeżość, dlatego półtusze wieprzowe i wołowe są rozbierane samodzielnie, stale kontrolując jakość mięsa dostarczanego do sklepów.

SMAK

Wędliny powstają tylko ze świeżego mięsa najwyższej jakości, soli i naturalnych świeżo mielonych przypraw. Wszystko jest pracą ludzkich rąk od rozbioru mięsa przez formowanie i przyprawianie, kończąc na wędzeniu w tradycyjnej wędzarni opalanej drewnem. Nie są stosowane wypełniacze, sztuczne środki konserwujące i inne szkodliwe dla zdrowia substancje. Naturalnie, świeżo i prosto z wędzarni!

ZAANGAŻOWANIE

Od ponad 30 lat masarnia jest prowadzona przez Zbigniewa Mirosława Motykę. Jest to człowiek, który posiada ogromną pasję oraz serce do rzemiosła. Jak sam mawia „Tworzymy z pasją” – starannie i konsekwentnie prowadzi własną politykę jakości, dzięki której wypracował markę identyfikowaną z tym, co najlepsze.

Z DUCHEM CZASU

W ciągu kilkunastu lat masarnia została rozbudowana, unowocześniona i przystosowana do wymogów Unii Europejskiej. Dbałość o ekologię i tradycję, której Masarnia jest wierna od samego początku i niezmiennie ją kultywuje, pozwoliła zdobyć zaufanie klientów oraz rozpoznawalność marki w całym regionie.