W dniu wczorajszym 30.10. odbył się „Rarytas lubuski w kuchni” w Świebodzinie!
W Powiatowy Zespół Szkół w Świebodzinie w pracowni przy ulicy Wojska Polskiego, Świebodzinie https://pzs.swiebodzin.pl/ uczniowie klas gastronomicznych pod okiem Szefa Kuchni Tomasz Proc prezentowali dania z produktów regionalnych od lubuskich producentów.
Uczniowie jaki produkty główny zaprezentowali rybę z Pliszki! Hodowla Pstrąga Pliszka Znacie te pstrągi?
Uczniowie w dwóch grupach przygotowywali wyjątkowe i smaczne dania.
W pierwszej grupie uczniowie wykonali:
Ida i Mikołaj pstrąg pieczony z sosem warzywnym i puree ziemniaczanym,
Druga grupa natomiast zabronowała:
Dziękujemy za współprace producentom, szkole, uczniom, było wyjątkowo i bardzo smacznie!
#rarytaslubuskiwkuchni #produktlubuski #wspierajlubuskichproducentow #kupujlokalnie #lubuskie #lcpr



















