Swojski, Trzcielski szlak turystyczno-kulinarny

✅ Czas na kolejną sobotę ze szlakami turystyczno – kulinarnymi, stworzonymi w ramach projektu ,,Rarytas Lubuski w podróży” przez lubuskich producentów oraz Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego

✅ Dziś poznajmy bliżej szlak fuksjowy, czyli Swojski, Trzcielski szlak turystyczno – kulinarny

Szlak tworzony jest przez Gościniec Pod Dębem oraz Borówkowy Jasieniec

,,Nasz Trzcielski Szlak gwarantuje smaczne lokalne produkty, dobrą i przyjazną atmosferę, dużo atrakcji i niezapomniane chwile w każdym naszym miejscu.

,,Gospodarstwo Agroturystyczne Gościniec Pod Dębem, warsztaty kulinarne, soki z malin, przetwory z dyni i śliwek, restauracja, sala konferencyjna w pełni wyposażona, plac zabaw dla dzieci, boisko do siatkówki, park z alejkami.

Swojski Trzcielski Szlak Turystyczno-Kulinarny swoją “bazę” ma w Gościńcu Pod Dębem w Jasieńcu, gdzie na Gości czeka: dwuhektarowy teren zieleni wokół budynków w których mieszczą się: sala restauracyjna, sala szkoleniowo-konferencyjna w pełni wyposażona, pokoje, kuchnia, grill, piec chlebowy i wiele innych ciekawych miejsc.Nasz obiekt jest przystosowany dla osób z niepełnosprawnościami. Jest możliwość noclegu z pełnym wyżywieniem.

Plantacja borówki amerykańskiej, szkolenia, degustacja, możliwość zakupu sadzonek i owoców; dokładny wykład o roślinie i owocach wg planu:

Historia borówki w Polsce i na plantacji:

Opis owoców i odmian:
Zabiegi agrotechniczne i pokaz sprzętu
Zasady działania i opis nawadniania
Technika zbiorów

Degustacja owoców i możliwość zakupu sadzonek”

Zajrzyjcie na naszą podstronę internetową i przeczytajcie więcej o szlaku: https://lcpr.pl/…/swojski-trzcielski-szlak-turystyczno…/

✅ Zapraszamy na szlak