Podczas wydarzenia obecna była oczywiście Strefa Produktu Regionalnego Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego, w której, oprócz licznych stoisk producentów regionalnych czekały na odwiedzających liczne atrakcje!
Jedną z nich były DARMOWE DEGUSTACJE produktów regionalnych od naszych lokalnych producentów, które wydawane były w przyczepie gastronomicznej Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego., zgodnie z rozkładem:
.11:00- 13:00 – „Wianeczki” KGW Kotowice – żur z mięsiwem, grzybami i jajkiem,
13:15- 13:30 – Decowa Manufaktura – wyroby z dziczyzny,
13:45- 14:00 – ANTERS Piekarnia-Cukiernia – babka wielkanocna,
14:15- 14:30 – Salcum-Fixum – wyroby mięsne,
14:45- 15:00 – Masarnia Motyka – tradycyjne wędliny.
Obok przyczepy gastronomicznej znajdował się również namiot LCPR, w którym odbywały się DARMOWE WARSZTATY RĘKODZIELNICZE pn. „Wiosenny zew i wielkanocny siew” prowadzone przez MagFlor Magdalena Winnicka, podczas których uczestnicy mieli okazję zasiać owies i rzeżuchę w przepięknych glinianych misach stworzonych przez Fundacja Panopticum. Podczas wydarzenia odbyły się cztery tury warsztatów:
- I tura – g. 11:00
- II tura – g. 12:00
- III tura – g. 13:00
- IV tura – g. 14:00.
Przez całe wydarzenie odwiedzający mieli również okazję zaopatrzyć się w najnowsze wydanie Nawigatora Lubuskiego.